Kamuda tasarruf tedbirleri hızla hayata geçiyor: Hedef en az 100 milyar TL tasarruf

Kamu kurumlarında gerçekleştirilecek tasarruf tedbirleri hakkındaki detaylar netleşiyor. Hükümetin, en az 100 milyar TL tasarruf sağlama hedefi doğrultusunda adımlar atmaya devam ettiği belirtiliyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarının harcamaları tek bir merkezi sistem üzerinden titizlikle takip edilecek ve kurallara uymayan kurumlara çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

08.05.2024-11:56 - (Son Güncelleme: 08.05.2024-12:28) Kamuda tasarruf tedbirleri hızla hayata geçiyor: Hedef en az 100 milyar TL tasarruf

Haziran ayından itibaren sıkı bir şekilde uygulanması planlanan tasarruf tedbirleri, kamuda harcama yapacak kurumları yakından ilgilendiriyor. Kesintiye uğrayacak kalemlerin listesi önceden hazırlandı ve zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir harcamaya izin verilmeyeceği vurgulanıyor. Yeni fiziki bina alımı ya da kiralanması gibi harcamalar da engellenecek. Bunun yerine, diğer kurumların kullanılmayan binalarından faydalanılacak ve personel ihtiyacı fazla olan kurumlar, diğer kurumlardan personel temin edecek.

Tasarruf tedbirlerinin uygulanması için kamu kurumları arasında iş birliği ve yardımlaşma önem taşıyor. Bu çerçevede, bina ihtiyacı olan kurumlar diğer kurumların kullanmadığı binaları kullanacak, personel alımları sınırlandırılacak ve araç ihtiyacı olan kurumlar mevcut araçlarından faydalanacak.


Bütçe açığı azaltılabilecek mi?

Tasarruf tedbirlerinin, bütçe açığının azaltılmasına olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergiye uyum sağlanmasıyla gelir kalemlerinde artış hedeflenirken, tasarruf tedbirleriyle yıl sonu bütçe açığının hedeflenenden daha az olması amaçlanıyor.

Öte yandan, bazı bakanlıkların tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladığı bildiriliyor. Hazırlanan genelgelerle il müdürlükleri ve taşra teşkilatları, tasarruf edilecek kalemler konusunda uyarıldı. Bu adımların, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal