Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi: Rusya gaz sevkiyatını durdu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, enerji tasarrufuna gideceğini açıklayan Rusya, Avrupa’ya gaz sevkiyatını durdu. İşte detaylar…

31.08.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 31.08.2022-17:16)

Rusya ile Avrupa ülkeleri arasındaki ipler giderek geriliyor. Daha önce Ukrayna ile içinde olduğu savaş nedeniyle enerji tasarrufuna gideceğin belirten Rusya, şimdi de Avrupa ülkelerine doğal gaz sevkiyatını durdu. Gelen son dakika haberiyle beraber Rusya, bu sabah itibari ile Rusya Kuzey Akım Boru Hattı üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurduğu belirtildi. 

Rusya Avrupa’nın gazını kesti

AFP'de yer alan habere göre: Bu sabah itibari ile Rusya Kuzey Akım Boru Hattı üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurduğu iddia edildi. Bakım çalışmaları nedeniyle gaz akışının durdurulduğunu belirten Rusya’nın bu kararı, AFP tarafından 'acil' kodu ile abonelerine duyururken Rus TASS Haber Ajansı kesintinin planlı olduğunu ve 3 gün süreceğini yazdı. Yayınlanan habere göre Gazprom daha önce Kuzey Akım üzerinden gaz pompalamanın 31 Ağustos Moskova saatiyle 04:00'ten 3 Eylül'de Moskova saatiyle 04:00'e kadar durdurulacağını açıklamıştı. 

Dost olmayan ülkelere gaz yok

Geçtiğimiz haftalarda gündem olan Putin’in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan ülkeler' listesi resmiyet kazanmıştı. Rusya’nın yayımladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri yer aldı. Listede sırasıyla;  Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya'nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da söz konusu yer aldı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal