ABD’den savaş paketi: Tayvan’a 1,1 milyar dolarlık silah satışı paketi yolda! Satış için onay bekleniyor

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’a 60 gemisavar füzesi ve 100 havadan havaya füze içerikli 1,1 milyar dolarlık silah satışının onayı için Kongre’ye başvuru yapacak. Bazılarına göre bu savaş paketi olarak değerlendiriliyor. İşte ayrıntılar...

30.08.2022-13:12 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-13:15) ABD’den savaş paketi: Tayvan’a 1,1 milyar dolarlık silah satışı paketi yolda! Satış için onay bekleniyor

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ziyareti sonrasında zirve yapan ABD Çin gerginliği konusunda yeni bir gelişme yaşanıyor. Alınan son bilgilere göre ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’a  60 gemisavar füzesi ve 100 havadan havaya füze içerikli 1,1 milyar dolarlık silah satışının onayı için Kongre’ye başvuru yapacak. Kongre’nin onay vermesi halinde ABD ‘’savaş paketi’’ni yürürlüğe sokacak. 

Tayvan’a 1,1 milyar dolarlık silah satışı paketi

Politico’nun konuyu doğrudan bilen üç kişinin bilgilerine dayanarak hazırladığı habere göre 655,4 milyon dolar değerinde gözetleme radarı, 355 milyon dolar değerinde 60 AGM-84L Harpoon Block II füzesi, 85.6 milyon dolar karşılığında 100 AIM-9X Block II Sidewinder taktik havadan havaya füze içeren bir paket hazırlanıyor.

Tayvan 1,1 milyar dolar

ABD basınında yer alan haberlere göre ise Sidewinder füzeleri, Taipei'nin ABD yapımı F-16 savaş uçaklarını silahlandıracak. Bildirimi yakında resmi hale getirmeyi planlayan Biden hükümeti, konuyu resmileştirmenin ardından ilk olarak  Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki Demokrat başkan ve rütbeli Cumhuriyetçi kesimlerin satışı imzalamasını isteyecek.

ABD’nin 1,1 milyar dolarlık satışının onaylanma ihtimali yüksek görülüyor. Fakat kongrenin şu sıralarda tatilde olması sebebiyle süreç uzayabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal