Pakistan’da muson yağmurları can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 1136’ya yükseldi

Haziran ayından bu yana Pakistan’ı etkisi altına alan muson yağmurları can almaya devam ediyor. Alınan son bilgilere göre ölü sayısı 1136’ya yükseldi. Detaylar haberimizde...

30.08.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-14:32)

Pakistan’da 14 Haziran’dan bu yana büyük felaketlere sebep olan muson yağmurlarında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) verilerine göre ülke genelinde 14 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1136’ya çıktı, yaralananların sayısı ise 1634 oldu.

Muson yağmurları can almaya devam ediyor

NDMA, yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı 1 milyon 51 bin 570 ev hasar gördü, 735 bin 375 çiftlik hayvanı telef olduğunu duyururken, yaklaşık 33 milyon kişinin yağışlardan etkilendiğini ve 498 bin 442 kişi ise kurulan yardım kamplarında yaşadığını kaydetti. 

Pakistan ulusal basınından alınan bilgilere göre Sindh eyaletinin Bilavalpur şehrinde selden etkilenen 25 kişi botla güvenli yerlere taşınırken bot alabora oldu. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi kurtarıldı. Kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor.

Pakistan Muson

Türkiye yardımı sürdürüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, insani yardım malzemelerinin ikinci bölümünün de Pakistan'a ulaştırıldığını söyledi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan insani yardım malzemelerinin ikinci bölümü de Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklarla Pakistan'a ulaştırıldı. Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Pakistan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal