Belçika’dan endişelendiren açıklama: Müdahale yapılmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Avrupa’yı endişelendiren bir açıklama yaptı. Yaşanan enerji krizi konusunda konuşan Straeten, ‘’Avrupa’da doğal gaz fiyatlarına bir sınırlandırılma getirilmezse önümüzdeki 5-10 kış korkunç geçecek” dedi. Detaylar ve fazlası haberimizde...

30.08.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-14:27) Belçika’dan endişelendiren açıklama: Müdahale yapılmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Rusya Ukrayna savaşının başlattığı enerji krizi son haftalarda tüm Avrupa’da endişelere sebep oluyor. Avrupa Birliği (AB), enerji kriziyle ilgili olarak 11-12 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan toplantıyı 9 Eylül 2022 tarihine kadar çekerken, Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Avrupa’yı endişelendiren bir açıklama geldi. Yaşanan enerji krizi konusunda konuşan Straeten, ‘’Avrupa’da doğal gaz fiyatlarına bir sınırlandırılma getirilmezse önümüzdeki 5-10 kış korkunç geçecek” diye konuştu.

Müdahale yapılmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Geçtiğimiz Pazar günü artan enerji fiyatları hakkında konuşan Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, ‘’Avrupa'da bir fiyat sınırı getirilmesine acilen ihtiyaç var. Enerji faturaları aile başına yılda 770 avro azaltabilir. Avrupa enerji piyasası başarısız oluyor ve acilen reforma ihtiyacı var. Bu artık pek çok aile ve şirket için kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Belçika Bakanı Streaten

AB ülkelerinin tamamını kapsayacak bir fiyat sınırlaması getirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Straeten, ‘’Avrupa'da doğal gaz fiyatlarına bir sınırlandırılma getirilmezse önümüzdeki 5-10 kış korkunç geçecek” uyarısında bulundu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal