Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Madalya Gururumuz

Milli takımımız, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 7'si altın olmak üzere toplamda 15 madalya kazanarak ülkemize geri döndü.

13.07.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-12:53) Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Madalya Gururumuz

Göstermiş oldukları harikulade performans ile hepimizi gururlandıran Millilerimiz, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ülkemize 7 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya getirdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Millilerimizin gösterdikleri performans ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ;

' 7'si altın 15 madalya kazandık. Salise ile kaçan madalyalarımız var. Bize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve ülkedeki sporun paradigmalarını değiştirip, bu paradigmaların odak noktasına yüzmeyi koyan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mıza ve bütün ekibine çok teşekkür ediyoruz. Burada teşekkürü hak eden kendi yerli ve milli çocuklarımız. Çünkü her zaman en üst seviyede fedakarlıklarını görüyoruz. Bunlar ülkemizin yerli ve milli kahramanlarıdır. Çok yoğun bir tempoda çalıştılar, hala da çalışmaya devam ediyorlar. Önümüzde olimpiyatlar var. İnşallah memleketimize, milletimize, devletimize yakışır şekilde orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. En iyisini yaşatmak bizim asli görevimiz. Bugün gelinen noktada bu çocuklar destan yazdılar, yazmaya da devam ediyorlar. ' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre serbest, 800 metre serbest ve 1500 metre serbestte 3 altın madalya kazanan başarılı sporcumuz Merve Tuncel, yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Öncelikle çok mutluyuz. Çünkü Türk yüzmesinin en iyi Avrupa Şampiyonası'nı geride bıraktık. Böyle bir başarıya imza atmak gerçekten çok onur verici. Hem 1500 serbest hem de 800 metre serbest mesafelerinde Avrupa gençler rekoru kırdım. Aralık ayından beridir bu şampiyona için hazırlanıyorduk. Dolayısıyla çok mutluluk verici bir yarıştı. Yarışa, 'Rekor kıracağım.' diye kendimi motive ederek girmiştim. Madalyayı aldıktan sonra ise İstiklal Marşı'nı okuttuğumuzda hissettiğim duygular gerçekten tarif edilemez. Ülkemizin marşını tüm diğer ülkelere duyurmak çok onur vericiydi. ENKA Spor Kulübü'ne, Türkiye Yüzme Federasyonu'na, antrenör ve hocalarıma da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. ' ifadelerini kullandı.

800 metrede serbest stilde gümüş ve 200 metre serbest stilde bronz madalya kazanan Milli sporcumuz Beril Böcekler ise yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Takım olarak çok mutluyuz. Hem bireysel yaptığımız derecelerden hem de takım olarak birbirimize desteklerimizden dolayı Türkiye adına çok mutluyuz, gururluyuz. Hepimiz antrenmanlarda alın terimizi dökerek bu dereceleri elde ettik. Hepimiz de derecelerimizden dolayı çok mutluyuz. Madalya alırken İstiklal Marşı'mızı diğer ülkelere duyurmak gerçekten çok büyük bir gururdu. ' açıklamalarında bulundu.

Milli yüzücümüz Deniz Ertan, 1500 ve 400 metre karışık branşında gümüş madalya kazanırken, yapmış olduğu açıklamalarda ; 

' Bu yarış için çok hazırlanmıştık. Zorlu bir süreç geçirdik. Hem mental olarak hem fiziksel olarak çok zorluydu. Antrenörlerim, ailem, arkadaşlarım hep yanımda oldular. Çok mutlu oldum. Tarif edilemez bir şey, gurur verici. 11 yıldır bu sporu yapıyorum, 11 yıllık bir emek var. 500 metre serbestte 3. oldum, 800 metre serbestte şampiyona rekoru kırarak birinci oldum. Yarışa çok sıkı bir şekilde hazırlandım. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Önümüzdeki olimpiyatlarda daha iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağım. ' ifadelerini kullandı.

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Millilerimizin yüzücü antrenörü olan Gjn Shyti ise yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Avrupa Gençler Şampiyonası'nda böyle başarılar elde etmiş olmak bizim için çok umut verici. Çünkü bu çocuklar bu ülkenin geleceği olacak. Türkiye için çok önemli bir adım. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığının ve federasyonun TOHM projesi de çok destekleyici. Biz çocukların bu seviyeye gelebilmeleri için 5 yıldır çalışıyoruz. ' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal