Adblue ne anlama gelir, ne işe yarar? 2022 Adblue fiyatı ne kadar, kaç TL?

Hava kirliliğini engellemek amacıyla egzos emisyonunda kullanılan adblue hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Peki Adblue ne anlama gelir, ne işe yarar? 2022 Adblue fiyatı ne kadar, kaç TL? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

08.08.2022-15:13 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-15:13) Adblue ne anlama gelir, ne işe yarar? 2022 Adblue fiyatı ne kadar, kaç TL?

Araç sahibi olan kişiler, adblue adı verilen ürünü son zamanlarda sıklıkla araştırıyor. Egzos emisyonunda kullanıldığı bilinen adblue ekipmanının tam olarak ne işe yaradığı ve Türkiye’de ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Adblue ne anlama gelir, ne işe yarar? 2022 Adblue fiyatı ne kadar, kaç TL? 

Adblue ne anlama gelir, ne işe yarar?

Dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisine adblue adı verilmektedir.

Adblue kimyasal gazlarn azot ve su gazına dönüştürülmesini sağlar. Euro 6 standartları sebebiyle kullanımı zorunlu olan adblue ürününün -11 derecenin altında sıcaklıklarda kullanılmaması gerekir. 

Adblue nedir

2022 Adblue fiyatı ne kadar, kaç TL? 

Türkiye’de hemen hemen her akaryakıt istasyonunda satışı yapılan Adblue ürününün 2022 yılı itibariyle güncel fiyatları 5 litre için 90 TL - 150 TL arasındadır. Adblue ürünlerinin 10 litrelik versiyonları da bulunmaktadır. Litre boyutuna bağlı olarak fiyat etiketi de artış göstermektedir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal