TOGG için geri sayımın sonuna gelindi! TOGG’un ilk prototip bataryası Gebze’de üretildi

Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin (Siro) Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde TOGG’un ilk prototip bataryası üretildi. İşte detaylar...

08.08.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-13:46) TOGG için geri sayımın sonuna gelindi! TOGG’un ilk prototip bataryası Gebze’de üretildi

Türkiye’nin yerli aracı TOGG için başlatılan geri sayım devam ediyor. 29 Ekim 2022 tarihinden itibaren banttan inmeye başlayacak olan TOGG’un ilk prototip bataryası Gebze’de üretildi. Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin (Siro) Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde üretilen bataryanın devamının geleceği ifade edildi.

TOGG’un ilk prototip bataryası Gebze’de üretildi

Bataryayı üreten SİRO Energy’den yapılan açıklamada ‘’Elektrikli araçlar başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına yönelik geliştirme faaliyetlerine başladığımız Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarıyla tamamladık." ifadeleri yer aldı.

TOGG ilk batarya

Yerli araç TOGG ne zaman satışa sunulacak? 

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, TOGG SUV modelininin 2023 yılının ilk aylarında yollara çıkacağını kaydetti. Söz konusu TOGG modelinin Avrupa’daki satışlarının Eylül 2024 ayında yapılacağını söyleyen Karakaş, TOGG modellerinin ilk aşamada 300 ve 500 km menzil seçenekleri ve 200 ve 400 beygirlik bir güç sunacağı ifade edildi.

2022 TOGG fiyatı belli oldu mu?

TOGG’un resmi satış fiyatı konusunda henüz bir gelişme yaşanmadı. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş açıklamasında otomobilin özellikleri konusunda "200 BG'lik versiyon 7,6, 400 BG'lik versiyon ise 4,8 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşacak, bataryası yüzde 80 doluluğa hızlı şarj ile 25 dakikada ulaşabilecektir" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal