2023 refah payı olacak mı, ne zaman yatacak? Emekliye refah payı her ay yatar mı? 2023 refah payı oranı

Milyonlarca emekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet kanadından gelen refah payı açıklamalarıyla beraber heyecana kapıldı. Refah payına zam olacak mı, emekli maaşına yeni zam var mı gibi sorular internet üzerinden yoğun şekilde araştırılıyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

02.05.2023-18:17 - (Son Güncelleme: 02.05.2023-18:17)

Temmuz ayında yapılacak maaş zamları öncesinde milyonlarca emeklinin tüm dikkati refah payı üzerine toplandı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız." sözlerinin ardından heyecanlanırken, refah payı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki 2023 refah payı olacak mı, ne zaman yatacak? Emekliye refah payı her ay yatar mı?

2023 refah payı olacak mı, ne zaman yatacak?

Yeminli Mali müşavir Ahmet Kurtuluş, emekliye refah payı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

"Benim 7’nci ayda beklediğim zam yüzde 30’dur. Seçim öncesinde yüzde 25 iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. 7500 liranın üzerinde alanlar ilk maaşlarını yüzde 25 zamlı alacak düşüncesindeyim."

Emekliye Refah Payı

"5500 lira olan en düşük emekli maaşını yüzde 35 oranında artırarak 7500 liraya çıkardılar. Ben 7500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 25 oranında artış olacağını düşünüyorum."

Seçimden sonra paylaşacağız

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da refah payı ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

‘’Seçimden sonra yeni Meclis’in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. 2002 yılında 392 lira olan en düşük Memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkardık. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız. Bugüne kadar hiçbir zaman memurumuzu ve işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal