Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

Kurban Bayramı’nın idrak edilmesine 1 aydan az bir süre kaldı. Ramazan Bayramı’nda ikramiye alan emekliler ise Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu? İşte soruların yanıtları…

13.05.2024-17:22 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-17:38) Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

Emeklilerin gündeminin üst sıralarında yer alan konulardan biri her yıl iki defa ödenen bayram ikramiyeleri oldu. Vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplarında olacağını öğrenmek için internetten araştırma yapmaya başladı. Peki Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Türkiye genelinde milyonlarca emekli, 2024 Kurban Bayramı'nda bayram ikramiyelerinin ödeme tarihini sabırsızlıkla bekliyor. Bu ödemeler, emeklilerin yanı sıra diğer sosyal hak sahiplerine de yapılacak. 

Dul ve yetim maaşı alanlar kendi hisselerine düşen tutarı alırken, yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi almaya hak kazanacaklar arasında yer alıyor. Bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen bir program dahilinde açıklanacak.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri 2024 

Şu ana kadar emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri resmi olarak duyurulmadı. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, bu bayramda da ödemelerin bayramın hemen öncesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Geçen yılın ödeme takvimine bakıldığında, bayramın bir hafta öncesinde, yani 5-10 Haziran tarihleri arasında ikramiyelerin hesaplara yatırılması tahmin ediliyor. İkramiyelerin dağıtımında genellikle kişinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre bir sıralama kullanıldığı için, bu durumun bu yıl da geçerli olması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal