2021 Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. Buna göre okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? gibi soruların yanıtı araştırma konusu oldu. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği yüz yüze eğitim tarihi nedir?

02.02.2021-11:00 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-11:00) 2021 Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlıyor?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamaya göre kademeli yüz yüze eğitime geçiliyor. Yapılan açıklamanın ardından yüz yüze eğitime ne zaman geçiliyor? 2021 yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merakla beklenen yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Köy okullarında tüm kademe 15 Şubat itibari ile yüz yüze tam zamanlı eğitime geçileceğini belirten Bakan Selçuk, '1 Mart Pazartesi ilkokullarımızın tüm kademelerini açma kararı aldık. 1 Mart döneminde 8 ve 12. sınıflara da kapılarını açacak' açıklamalarında bulundu.

Öte yandan koronavirüs vaka sayısında artış yaşanması durumunda eğitime ara verileceğini dile getiren Bakan Selçuk, 'Vaka artışı olursa eğitime ara verilecek. Vaka sayısına göre eğitim kademeli olarak başlayacak. Lise öğrencilerimizin 1. dönemden kalan sınavları Mart ayında yüz yüze yapılacaktır. Uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte okullarımızın temizliğini standartlara uygun şekilde hızlı bir şekilde yapabildik.' açıklamasında bulundu. 

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE ZORUNLU MU?

Bakan Selçuk, 'Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak. Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal