Boğaziçi Üniversitesi Devlet mi Özel mi?

Son günlerde meydana gelen olaylar üzerine gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi'nde sular durulmuyor. Boğaziçi Üniversitesi devlet mi özel mi? Boğaziçi Üniversitesi kurucusu kim? Üniversiteyi kim kurdu?

02.02.2021-10:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-10:32) Boğaziçi Üniversitesi Devlet mi Özel mi?

Boğaziçi Üniversitesi özel mi yoksa devlet mi? Boğaziçi Üniversitesi'ni kim kurdu? Boğaziçi Üniversitesi ne zaman hangi tarihte kuruldu?

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL Mİ DEVLET Mİ?

Son günlerde meydana gelen olaylar üzerine Boğaziçi Üniversitesi hakkında araştırmalar arttı. Özellikle kimin kurduğu, ne zaman kurduğu merak ve araştırma konusu oldu. Boğaziçi Üniversitesi 10 Eylül 1971 tarihinde kurulan bir devlet üniversitesidir. Günümüzde toplam 1.672.106 m2'lik alana sahip olan ve altı yerleşkesi bulunan Boğaziçi Üniversitesi, İngilizce eğitim vermektedir.

2006, 2007 ve 2009 senelerinde, ÖSS'de tüm puan türlerinde en çok tercih edilen üniversiteler kategorisinde 1. oldu. Times Higher Education'a göre ise en iyi 10 Türk üniversitesi sıralamasında 3. sıraya kadar geldi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'Nİ KİM KURDU?

Boğaziçi Üniversitesi'ni kim kurdu? Boğaziçi Üniversitesi, Robert Kolej bir eğitmen, mucit, teknisyen, mimar ve kurucu olan Dr. Cyrus Hamlin ile tanınmış hayırsever ve zengin bir tüccar olan New York'lu Mr. Christopher Rheinlander Robert tarafından İstanbul, Türkiye'de kurulmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal