2021 Ehliyet Sınav Tarihleri Nedir?

Adayların merakla beklediği 2021 ehliyet sınav tarihleri belli oldu. Ehliyet sınavları artık e-sınav sistemi üzerinden düzenleniyor ve adaylar sınav bitiminde sonuçlarını hızlıca öğrenebiliyor. Buna göre 2021 ehliyet sınav tarihleri merak ediliyor. Peki 2021 ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

02.02.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-10:13) 2021 Ehliyet Sınav Tarihleri Nedir?

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs nedeniyle ehliyet sınavları yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Ehliyet yazılı sınavları artık online ortamda gerçekleşecek. Sürücü adayları, e-sınavlara katıldıktan sonra ehliyet sınav sonuçları hakkında sorgulama işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Peki 2021 ehliyet sınav tarihleri ne zaman? Ehliyet sınavları tarihleri nedir?

2021 EHLİYET SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ehliyet almak isteyen bir kişi öncelikle sürücü kursuna başvuru yapmalıdır. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

2021 EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ehliyet başvuruları her ayın 1'i ile 10'u arasında alınır. Sürücü adayları, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitim alır. Teorik sınav tarihleri belirlenme aşamasında e-sınav merkezlerindeki yoğunluğa göre en yakın tarihe randevu verilir. 

Aynı şekilde direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir. Bu nedenle direksiyon sınavı daha geç bir tarihte gerçekleşebilir. Şu an haftasonu sokağa çıkma yasağı olmasından dolayı ve yüz yüze eğitime geçici bir süre ara verildiği için direksiyon sınavları da gerçekleştirilmiyor.

15 Ocak 2021'de MEB tarafından yayınlanan yazıya göre direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavında görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları gerçekleşecek.

Sınav tamamen dijital ortamda yapılmakta ve 1 saat içinde sonucunuzu öğrenip elektronik sınavdan sonra en yakın tarihte direksiyon sınavına girebiliyorsunuz.

2021 EHLİYET SINAVINA GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ehliyet sınavına yönelik MEB'e ödenen iki ayrı ücret bulunmaktadır. Bunlardan ilki Teorik sınav ücreti ile direksiyon sınav ücretidir. Teorik sınav ücreti 90 TL iken, direksiyon sınav ücreti 130 TL'dir.

E-SINAV KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR? KAÇ SORU SORULUYOR? KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Teorik sınav 45 dakika sürmektedir. Teorik sınavda toplam 50 soru soruluyor ve bu sorulardan en az 35 tanesine doğru cevap vermek gerekiyor. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal