Ehliyeti Kimliğe Aktarmak Ücreti mi?

Sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartına aktarıldığı 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulaması yürürlüğüne geçeli otuz altı gün oldu.İki kartın tek kartta toplandığı bu işlem ücretli mi? işte detaylar...

29.10.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-12:07) Ehliyeti Kimliğe Aktarmak Ücreti mi?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına vatandaşlar alaka göstermeyi sürdürüyor. Geçen ay uygulamaya konan uygulama çerçevesinde 36 günde hemen hemen 420 bin şahıs uygulamadan faydalandı.

SÜRÜCÜ BELGESİ EHLİYETİN İÇİNDE

Uygulama sayesinde yeni nesil ehliyetlerdeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına aktarılıyor. Böylece vatandaşların, yanlarında ayrıyeten sürücü belgesi tutma zaruriyeti ortadan kalkıyor.

İŞLEM TAMAMEN ÜCRETSİZ

Yeni ehliyeti olanlar kimlik kartları ile nüfus müdürlüklerine müracaat ettiklerinde veya kimlik kartı değiştirmek için nüfus müdürlüklerine gittiklerinde, bu hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Bu çerçevede bugüne dek 112 bin 263 kişi kimlik kartı müracaat sırasında, 307 bin 146 kişi da var olan kimlik kartına uygulamayı entegre ettirdi.

YERLİ VE MİLLİ YAZILIM

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartındaki işletim düzeninden, kimlik kartı müracaatının alınmasıyla kimlik kartının basımına dek olan süreçteki tüm yazılımlar İçişleri Bakanlığı mühendisler aracılığıyla yerli ve milli olarak iyileştirildi.

Ehliyet bilgisini kimlik kartına aktarmak isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine NVİ Çağrı Merkezi Alo 199 ya da https://randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden randevu alarak müracaat edebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal