29.01.2021-15:54 (Son Güncelleme:29.01.2021-15:54)


1

MEB öğrenciler için bedava dağıttığı bir biçimde tablet dağıtımında sona doğru yaklaştığını ifade etmişti. İhtiyaç sahibi olan öğrenciler için eğitim bilişim ağında EBA dersleri için sorunsuz bir biçimde devam edebilmesi için ortalama olarak 500 binlik tablet dağıtımı yapılacak olduğunu dile getirdi. İl bazına göre belirlenen sayılarda gönderilen tabletler için 6. Faz dağıtımı tamamlanacak.



2

Bu dağıtımlarda toplam 29 ilde 86 bin 330 cihaz dağıtımı yapılacak. Daha önce tamamlanan tabletler ile birlikte verilen toplam tablet sayısı 400 bine yakın bir biçimde seviyeye ulaştı. Bakan Ziya Selçuk fotoğrafı Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşım amaçlarına göre çok yakın bir biçimde yer aldığını dile getirdi. Başvuruların nasıl yapılacak olduğu oldukça merak ediliyor.



3

100 BİN ADET TABLET DAĞITIMI YAPILACAK

100 BİN ADET TABLET DAĞITIMI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı okul yönetimleri ile il milli eğitim müdürlükleri birlikte tablet dağıtımlarının olacağı yönünde dikkatleri çekiyor. MEB bakanı Selçuk Ocak ayı sonuna kadar ortalama olarak 500 binlik tablet öğrencilere dağıtımlarının yapılacak olduğunu söyledi. Tablet sayısı 400 bine kadar yükseldi.



4

31 Ocak 2021 tarihine kadar ortalama olarak 8 günlük süreç içerisinde 100 binlik tablet daha çok ihtiyacı olan öğrenciler için ulaşımları olacak.



5

TABLET BAŞVURULARI NASIL OLACAK?

TABLET BAŞVURULARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 100 000 dağıtımda olan önceki süreçlerindeki nasıl bir yol izlendiyse benzer biçimde tablet dağıtımları söz konusu olacaktır.



6

İl milli eğitim müdürlükleri ihtiyaç sahibi olan öğrenciler için tespit edilmesinin ardından bizzat dağıtım süreçleri gözden geçirilecek. Dağıtımlar müracaat kriterlerine uygun bir biçimde yapılacak.



7

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öğrenci ya da velilerinin tablet bilgisayar için herhangi bir müracaatta bulunmalarına gerek kalmadığını kaydeden Bakan Ziya Selçuk, ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda fotoğraf veriler üzerinden Bakanlıkça hazırlanan strateji çerçevesinde dağıtımların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.



8

BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

 BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet müracaat için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekmektedir. İnternet üzerinden sağlanan müracaat formu bittikten sonra bedava dağıttığı tablet müracaat işlemi gerçekleşiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR