Zirveyi ve Çöküşü Aynı Anda Yaşıyoruz!

Ülkemiz bir yandan teknolojide zirveyi yaşarken bir yandan da yolda kalan otobüsler yüzünden zamanda adeta geri yolculuk ediyor.

28.09.2021-12:37 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-14:15) Zirveyi ve Çöküşü Aynı Anda Yaşıyoruz!

Türkiye  gelişen teknolojisi ile adeta göz kamaştırıyor. Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST dünya kamuoyu tarafından beğeni ile takip ediliyor. Çağımıza ayak uydurma konusunda Türkiye birçok ülkeye örnek olurken ise Mega kent İstanbul’da durumlar hiç iç açıcı değil.

TEKNOFEST ile teknolojide zirveyi yaşarken bir yandan da yolda kalan otobüsler ile çöküşü yaşıyoruz. İstanbullular CHP’Lİ Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adeta 50 yıl geriye gitti. İstanbul’da neredeyse her gün şehrin farklı noktalarından yolda kalan, geç gelen veya yanan İETT otobüsleri haberleri geliyor. İstanbullular İETT otobüsleri yüzünden isyan etme noktasına geldi. İnsanlar işlerine ve evlerine saatinde gidememekten oldukça şikâyetçi. Yetkililer ise bir önlem almamakta ısrarcı.

BİR YANDAN TEKNOFEST İLE ZİRVEYİ YAŞIYORUZ

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST ile Türkiye Teknolojide adeta çağın üstünde hareket ederek zirveyi yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde son bulan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali  Atatürk Havalimanı'nda yapılan gösteriler ve sergilenen ürünler dünya kamuoyu tarafından gıpta ile takip edildi. Festival kapsamında gerçekleştirilen gösteri uçuşu nefesleri kesti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ürünlerin sergilendiği yarışmada HÜRKUŞ, AKSUNGUR ve GÖKBEY özel uçuş gösterisi yaptı. Yapılan bu gösteriler herkes tarafından beğeni ile karşılandı. 


TEKNOFEST gerek yarışmaları gerekse sergilenen ürünleri sayesinde Türkiye’nin uzay teknolojisinde ne kadar ileri olduğunu gözler önüne serdi. Dünya’nın Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST birçok ülkeye örnek oldu. Fransız yayın kuruluşu France 24 yayınladığı haber bülteninde Türkiye'de düzenlenen TEKNOFEST ile ilgili haber yapmış ve övgüyle bahsetmişti. Yapılan haberde Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA ön plana çıkarken ‘Şaşırtıcı olan şey bu cihazların nasıl hızlı geliştirildiği? Türkiye askeri teçhizatta tam bağımsızlığı hedefliyor’ ifadeleri kullanılmıştı. Nobel ödüllü Türk bilim insanımız Aziz Sancar ise TEKNOFEST'e Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaranın kendisini gururlandırdığını belirterek geleceğin Nobel ödüllerinin TEKNOFEST'ten çıkabileceğini belirtmişti. Bunun gibi daha birçok örnek verebiliriz. Ülkemiz düzenlenen yarışmalar sayesinde Adeta teknolojide zirveyi yaşıyor.


BİR YANDAN İSE İBB’NİN BİTMEYEN OTOBÜS ÇİLESİ İLE EVE DAHİ GİDEMİYORUZ

Ülke olarak TEKNOFEST ile teknolojide zirveyi yaşarken bir yandan da yolda kalan otobüsler ile çöküşü yaşıyoruz. Hemen hemen her gün bakımları yapılmadığı için içinde onlarca yolcu taşıyan İETT otobüslerinin yandığını, yollarda kaldığını duyuyoruz. Yolda kalan İETT otobüslerini otobanın ortasında iterek çalıştırmaya çalışan vatandaşların görüntüleri günlerce konuşulmuş, görüntüler sosyal medyada viral olmuştu. Görüntüler yüzünden İBB yönetimi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eleştiri yağmuruna tutulmuş fakat herhangi bir sonuç alınamamıştı. Örnek vermek gerekirse. Geçtiğimiz günlerde Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir Metro Hattı'nın, Olimpiyat İstasyonunda sekiz ayrı otobüs hattının olduğu durak mevcut. Fakat her gün işe ve eve gidip gelmeye çalışan vatandaşlar uzun süre otobüse binemediklerini ifade ederek tepki gösterdi.


Saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar o dakikaları görüntüleyerek sosyal medya hesaplarından paylaşmış ve yaşanan bu duruma isyan edilmişti. Bekleyen vatandaşların tepkisini ifade eden özel güvenlik görevlisi Oğuzhan Kahraman, ‘Saat 06.25'te geldim buraya, şuna saat 07.16. MK14-MK15'e binemiyorum. Araçlar dolu geliyor, ışığını yakmıyor, hareket saati gelince ışığını yakıyor, gidiyor. Burası Olimpiyat Metro durağı. Burada gördüğünüz arkadaşların hepsi mağdur’ diyerek insanların yaşadığı mağduriyeti dile getirmişti.  Videoyu çeken kişi ise ‘Burada her gün aynı problem, buradaki bütün araçlarda aynı problem var, bizler defalarca 153'ü aramamıza rağmen maalesef hiçbir şekilde çözüm bulunmuyor’ ifadelerini kullanarak yaşanılan duruma tepki göstermişti. Başka bir örnek vermek gerekirse yine geçtiğimiz günlerde Ataşehir'de balataları yanan İETT otobüsün yolcuları başka otobüslere binmek zorunda kalmıştı. Bunun gibi daha bir sürü örnek verilebilir. Bu tarz olaylar İstanbul’da maalesef sıradanlaşmış hale geldi.




CHP’li Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı görevini devraldığında İETT, Avrupa'nın en genç otobüs filosuna sahipti. Ancak İmamoğlu, 2.5 yıllık görev süresi boyunca İETT için 1 otobüs alımı dahi gerçekleştirmedi. Bakım-onarım ihalesinin de İmamoğlu seçildikten sonra kurulan ve CHP'li Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete verilmesi İETT'ye vurulan son darbe oldu. Bu ihmallerin ardında ise İETT otobüsleri patlak vermeye başladı. Ülkemiz bir yandan teknolojide zirveyi yaşarken bir yandan da yolda kalan İETT otobüsleri yüzünden zamanda adeta geri yolculuk yapmaya başladı. İstanbulluların bu çilesi şehri sanki 50 yıl geri gitmiş olarak görmemize neden oluyor.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal