Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'ya haritadaki konumu...

Rusya ve Ukrayna Savaşı 9'uncu gününde çatışmalar hala devam ediyor. Devam eden çatışmalarla birlikte Rusya'dan tehlikeli bir hamlede bulunuyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar Avrupa'nın en büyük nükleer santrali konumunda yer alan Zaporijya Nükleer Santrali'ne sıçradı. Bu durumun üzerine Zaporijya Nükleer Santrali, gündemdeki konular arasına girdi. Peki, Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'ya haritadaki konumu...

04.03.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-18:51) Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'ya haritadaki konumu...

Rusya ve Ukrayna Savaşı'nda Rusya, Avrupa'nın en büyük birinci ve dünyanın en büyük 10'uncu santrali konumunda yer alan Zaporijya Nükleer Santrali'ne doğru bir hamle gerçekleştirdi. Rusya'nın tehlike arz eden bu hamlesiyle Zaporijya Nükleer Santrali'nin nerede olduğu gündemdeki yerini aldı.

Zaporijya Nükleer Santrali

Rusya'nın yapmış olduğu bu tehlikeli hamle sonrasında ise Ukrayna'dan Zaporijya Nükleer Santrali'yle ilgili son durumu bildiren açıklama geldi. Ukrayna acil servisleri, Zaporizhzhya Nükleer Santrali'nin eğitim binasında yerel saatle sabah 6'dan hemen önce bir yangın çıktığını doğruladı. Yangının ardından, Energodar Belediye Başkanı Dmitro Orlov, bölgedeki çatışmanın sonlandığını söyledi.

Zaporijya Nükleer Santrali konumu

Zaporijya Nükleer Santrali'nin konumu

Zaporijya, Ukrayna'nın turistik şehirlerinden biri olup, aynı zamanda Ukrayna'nın da en büyük şehirlerindendir. Zaporijya Nükleer Santrali de bu şehrin içerisinde yer almaktadır. Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük birinci santrali konumundadır. Aynı zamanda dünyanın en büyük nükleer santralleri arasında 10'uncu sırada yer almaktadır. Ukrayna, ülkede bulunan 4 tesiste 15 faal nükleer reaktöre sahiptir ve kullanılan elektriğinin yarısı neredeyse bu santrallerden sağlanmaktadır.

Nükleer santral

Nükleer santral nedir?

Bir ya da daha fazla sayıdaki nükleer reaktör için yakıt olarak kullanıldığı radyoaktif maddelerin elektrik enerjisine çevrilmesini sağlayan tesislere nükleer santral denir. Günümüzde elektrik ihtiyacının neredeyse %17’lik olan kısmı nükleer enerjiyle sağlanmaktadır. Bazı ülkelerdeyse elektrik ihtiyacının oldukça büyük bir kısmı nükleer santrallerden karşılanmaktadır. Dünya genelinde, bakıldığında 400'ün üzerinde nükleer santral bulunmaktadır ve var olan bu nükleer santrallerin 100'ü yalnızca Amerika’da bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal