Yunanistan bildiğini okumaya devam ediyor: Uluslararası arenada Türkiye ihlali!

Güvenlik kaynaklarından gelen bilgiler doğrultusunda, Yunanistan, Ege'de hukuk dışı, provokatif, saldırgan eylem ve söylemlerini sürdürüyor. Türk hava sahasını üç gün içerisinde toplamda 30 kez ihlal eden Yunanistan savaş uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri aynı şekilde yanıt verdi.

29.04.2022-12:08 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-12:34) Yunanistan bildiğini okumaya devam ediyor: Uluslararası arenada Türkiye ihlali!

Yunanistan her zamanki gibi  ülkemizin barışçıl tavrına karşılık olarak Ege’de gerilimi yükseltmeye ve tansiyonu sürekli olarak artırmaya yönelik hareketlerini devam ettiriyor. 

3 gün içinde 30 ihlal

Bu kapsamda Yunanistan Hava Kuvvetlerine at uçaklar ilk olarak 26 Nisan'da Türk hava sahasını 6 defa ihlal etti. Bununla kalmayan Yunan uçakları Türkiye kıyılarına yakın provokatif uçuşlarına 27 Nisan'da da devam etti. Çarşamba günü gerçekleşen ihlallerde Yunanistan Hava Kuvvetleri unsurları Didim, Datça ve Dalaman dahil Türk hava sahasında 22 ihlal gerçekleştirdi.

Dün de ihlallerine devam eden Yunan unsurlarına Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından misliyle karşılık verildi. Radar kayıtlarıyla sabit olan Yunanistan'ın son üç günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi.

Kurgulanmış bir provokasyon

Türkiye'nin Yunanistan ile arasındaki ikili bağlantılarda sürekli olarak uluslararası hukuk ve iyi komşuluk bağlamında sorunların barışçıl bir şekilde halledilmesinden taraf olduğuna vurgu yapan güvenlik kaynakları, Yunanistan’ın ise Türkiye'nin ortaya koyduğu dostluk ve barışçıl yoldan gitmek yerine her fırsatta yaptığı gibi yine şaşırtmayarak uluslararası arenada provokasyonlara devam ettiğinin altını çizdi.

Yunanistan bildiğini okumaya devam ediyor: Uluslararası arenada Türkiye ihlali!

Her üç günde de ihlalleri ilk yapan ve agresif hareketler ortaya koyan tarafın Yunanistan olduğuna vurgu yapan kaynaklar, "Yunanistan'ın, provokasyon ve dezenformasyon maksatlı faaliyetlerine devam ettiği açıkça görülmektedir." dedi.

Türkiye'nin son zamanlarda Ukrayna çerçevesindeki gelişmeler öncelikli olacak şekilde uluslararası alanda çok daha aktif bir duruma geçmesinin Yunanistan paydasında büyük rahatsızlığı beraberinde getirdiğini çekinmeden söyleyen kaynaklar, "Türkiye'nin her başarısını kendi başarısızlığı olarak gören Yunanistan kurgulanmış bir provokasyonu hayata geçirmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın iddialarını radar kayıtları yalanlamaktadır

Ege'de gerilimi sürekli olarak yukarı çekmeye çalışan ülkenin Yunanistan olduğunu tekrardan anımsatan ve vurgu yapan kaynaklar, "Türkiye'yi saldırgan göstermeye çalışan Yunanistan'ın iddialarını radar kayıtları yalanlamaktadır. Her üç günde de ihlalleri başlatan ve agresif tavırlar sergileyen taraf Yunanistan'dır. Bununla birlikte hava sahamızın güvenliği ile hak, alaka ve menfaatlerimizi uluslararası hukuk çerçevesinde, hiçbir oldubittiye müsaade etmeden, azim ve kararlılıkla korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal