İngiltere ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanıyor, Savunma Bakanı Wallace: NATO, Rusya'dan güçlü!

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savurduğu tehditlerden etkilenmediğini, İngiltere’nin nükleer tehdide sahip olduğunu ve NATO’nun Rusya’dan daha kuvvetli olduğunu ifade etti.

29.04.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-12:19) İngiltere ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanıyor, Savunma Bakanı Wallace: NATO, Rusya'dan güçlü!

LBC Radyosuna açıklamalarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Putin'in nükleer silah kullanacağı şeklinde bir ima yapması üzerine "kimsenin sahip olmadığı silahlarla yıldırım hızında misilleme yapacağı" doğrultusunda sorulan soruyu cevapladı.

30 uluslu NATO'nun parçası olarak Rusya'dan güçlüyüz

Bunun kendisini etkilemediğini aktaran Wallace, "Çünkü güçlü bir Silahlı Kuvvetlerimiz ve nükleer caydırıcılığımız var. Askeri güç olarak ondan üstün, sayıca ondan fazla ve potansiyel olarak tüm imkanlara sahip 30 ulustan oluşan bir NATO ittifakının parçasıyız." ifadelerini kullandı.

Nükleer caydırıcılığımız için minnettar olmalıyız

Wallace, Vladimir Putin'in nükleer silah kullanmayacağını düşündüğünü aktararak, "Nükleer caydırıcılığımız olduğu için çok minnettar olmalıyız. Bence bu, onun (Putin) hesaplamalarının gerçekten önemli bir parçasını oluşturuyor." açıklamalarını kaydetti.

İngiltere ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanıyor, Savunma Bakanı Wallace: NATO, Rusya'dan güçlü!

İngiltere Savunma Bakanı Wallace: NATO'nun sahip olduğu askeri güç Rusya'dan çok daha kuvvetli. 

Putin, büyük stratejik gaflar yaptı

Putin'in "büyük stratejik gaflara” imza attığını öne süren Wallace, "(Rusya'nın) Ukrayna'ya yönelik sözde yıldırım işgalinin pek iyi gitmediğini" söyledi.

Rusya ise, yapılan silah desteklerinin operasyondaki karşılıklı etkileşimi artırdığını ifade ederek, ABD’den Ukrayna’ya yaptığı desteği azaltmasını talep etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal