Rusya'da akıllara durgunluk veren taktik! Putin'in yunus askerleri su altı saldırılarını koruyor

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ülkeler herhangi bir saldırıya yönelik önlem almaya devam etmektedir. Rusya'dan akıllara durgunluk veren bu kadarı da olmaz dedirten silah ortaya çıkardı. Rusya'nın Karadeniz'de bulunan en büyük donanma üssü Sivastopol'dan gelmiş olan uydu görüntüleri özel olarak eğitilen yunus balıklarının bölgeye taşındığını bildirdi.

28.04.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:26) Rusya'da akıllara durgunluk veren taktik! Putin'in yunus askerleri su altı saldırılarını koruyor

ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü (USNI), Rusya ve Ukrayna için kritik bir öneme sahip olan Sivastopol limanındaki deniz üssünün uydu görüntülerini inceledi ve neredeyse herkesi şaşkına döndüren detay gün yüzüne çıktı. 


Sivastopol liman üssündeler

Alınan uydu görüntüleri Moskova'nın özel bir şekilde eğitilen yunusları Sivastopol liman üssüne taşındığını ortaya koydu. Analizlere göre 'askeri yunuslar' Rusya'nın Karadeniz filosunu olası su altı saldırılarından korumak amacıyla bölgeye getirilmiştir. Rusya'nın Karadeniz'deki en büyük donanma üssü bulunan Sivastopol Moskova'nın 2014'te ele geçirmiş olduğu Kırım'ın güney ucunda yer aldığından dolayı Rus ordusu için kritik bir öneme sahiptir. ABD'nin analizine yönelik limandaki gemilerin çoğu denizaltından gelecek olası saldırılarına karşı oldukça savunmasız. Peki 'askeri yunuslar' bu gemileri koruyabilecek mi? Çok zeki hayvanlar olduğu bilinen yunus balıkları askeri amaçlar doğrultusunda eğitilmeleri yeni bir durum değildir. Yıllar önce Soğuk Savaş döneminde ABD ile Rusya gibi çok sayıda ülke yunusları eğiterek savaş görevlerinde kullandı. ABD sabotaj eylemlerinin önüne geçmek için yunus balıkları ve deniz aslanlarının eğitimine en az 28 milyon Dolar harcamıştır. Yunusların ekolokasyon yetenekleri, mayın gibi su altı nesnelerinin tespit edilmesine izin veriyor. Bundan dolayı eğitilmiş balıklar sabotaj eylemlerini önlemek, mayın tespiti ve düşman dalgıçların limana girişlerini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ukrayna 2012 yılında Sovyet döneminden kalan bir programı bir daha canlandıran Sivastopol yakınlarında olan akvaryumda yunusları eğitti. Fakat 2014 yılında Kırım'ın işgali ile bu balıklar Rusların eline geçmiştir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal