Türkiye'nin doğal gaz seferberliği dünya basınında: Yunanlar da hayran

Ülkemiz, doğal gaz arama çalışmalarını yürütürken yeni bir aşamaya geçiş yaptı. Karadeniz'de çalışmalarına hız veren Türkiye dün düzenlene törenle birlikte Yavuz Sondaj Gemisi'ni de bölgeye gönderdi.

09.04.2022-11:51 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-12:15) Türkiye'nin doğal gaz seferberliği dünya basınında: Yunanlar da hayran

Türkiye doğal gaz arama çalışmalarında tam gaz devam ederken bu alanda tarih yazmaya devam ediyor. Karadeniz’de dün Yavuz gemisinin de göreve başlamasıyla birlikte gaz ve sondaj çalışmalarında giderek güçlenen bir Türkiye bulunuyor. Bu sayede, Fatih, Kanuni ve Yavuz Sondaj Gemileri Karadeniz alanında ilk defa eş zamanlı olarak göreve başlamış oldu. Bu adım yalnızca Türkiye’de değil dünya ve Yunan basınında da kendisine büyük bir pay buldu.

Yunan basınında yer buldu

Yavuz sondaj gemisi 2 görevi yerine getirmek için dün yola çıkmıştı. Kuyubaşını vanasını Türkali-2 kuyusuna indirmek ve üst düzey kuyu tamamlama görevini yerine getirmek bu 2 görev olarak belirlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de dün gerçekleştirilen törende Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarından bahsetti. Yunan Basını da Bakan Dönmez'in ifadelerine kendi gündemlerinde yer verdi.

Proto Thema'nın "Türkiye: Doğu Akdeniz'de doğalgazda önemli gelişmeler" başlığını verdiği haberinde, Bakan Dönmez'in Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi de de kapsayan çözüm hususunda yükselen talep olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Türkiye'nin doğal gaz seferberliği dünya basınında: Yunanlar da hayran

Önemli gelişmeler yakın

"Önümüzdeki günlerde sadece Karadeniz'de değil, Doğu Akdeniz'de de doğalgazla ilgili önemli gelişmeler olacak" şeklinde konuşan Dönmez'in, Türkiye’nin doğalgaz alternatiflerini artırmak amacıyla yeni ülkeler ve güzergahlar bulmaktan yana olduklarını dile getirdiği aktarıldı.

Söz konusu haberde, bu durum bağlamında, "Hem bizim hem de Avrupa için arz güvenliği açısından önemli" cümleleriyle bu konudaki noktalara da değinildi.

Ethnos isimli gazete de bu gelişmeyi okurlarına iletirken, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de önemli gelişmelerin pek yakında olduğunu belirtti.

Bakan Fatih Dönmez'in "Bu bağlamda karşılıklı haklarımıza saygı duyarak Doğu Akdeniz'i yeni ve güvenli bir enerji tedarik rotası haline getirebiliriz." ifadeleri haberde bulundu.

Türkiye'nin doğal gaz seferberliği dünya basınında: Yunanlar da hayran

İstikrar ve barış vurgusu

Bununla beraber Neakriti gazetesi, Türkiye'nin "istikrar ve barışı teşvik eden ve uluslararası hukuk ve karşılıklı saygı temelinde yürütülen her projede yer alacağı" ifadelerinin yer aldığı mesajın okurlarına iletti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal