Erdoğan'ın diplomasi trafiğinde bir sonraki durak Ürdün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan günü, sıcak temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e hareket edecek. Erdoğan, başkent Amman'da Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir görüşme gerçekleştirecek.

09.04.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-11:40) Erdoğan'ın diplomasi trafiğinde bir sonraki durak Ürdün!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son derece yoğun geçen diplomasi trafiği Ürdün ziyaretiyle birlikte sürüyor. Söz konusu ziyaret, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı zamanında Ürdün'e düzenleyeceği ikinci ziyaret olma niteliği de barındırıyor.

Resmi törenle karşılanacak

Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah uyarınca Ürdün’ün başkenti Amman'da resmi törenle karşılanması bekleniyor. Öncelikle baş başa gerçekleşecek bir görüşmeden sonra iki ülkenin başkanı heyetler arası toplantıya başkanlık edecek. El Hüseyniye Sarayı’nda gerçekleştirilecek görüşmelerde Türkiye ile Ürdün arasındaki ikili temaslar ve ilişkiler tüm çerçevesiyle ele alınacak.

Öncelikle turizm ticaret ve başka pek çok farklı alanda ikili anlaşmalar ve iş birlikleri gözden geçirilerek bunların daha da artırılması için yapılabilecek hamleler konuşulacak. 

Erdoğan'ın diplomasi trafiğinde bir sonraki durak Ürdün!

Gerçekleşecek söz konusu görüşmelerde bölgesel olarak ortaya çıkan gelişmeler de gündeme gelecek. Liderler en başta İsrail ile Filistin ülkeleri arasında olacak ihtilaf hakkında fikir beyanlarında bulunacak. Problemin geniş çerçevede ve uzun süreli bir şekilde çözüme geçmesi amacıyla görüş alışverişi yapılacak.

Suriye'deki kriz de masaya yatırılacak

Öte yandan Türkiye ve Ürdün en fazla Suriyeli sığınmacıya kucak açan ülkeler sıralamasında ilk üçte bulunuyor. Bu bağlamda Erdoğan'ın Ürdün kralı ile yapacağı görüşmede Suriye'deki kriz de masaya yatırılarak konu hakkında konuşulacak.

Bir diğer konu iste gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel dünyaya olası etkileri olacak. Erdoğan, bölgede barışın yeniden sağlanması için Türkiye'nin adeta bir arabulucu niteliğinde yaptığı çalışmalardan bahsedecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal