Tüm dünya bu tarihe odaklandı: Putin'in 'Zafer Günü'

Rusya Ukrayna savaşında yıkım ve şiddet devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gün Ukrayna’nın Kramatorsk tren garında gerçekleşen füzeli saldırının yankıları sürerken, Rusya kuvvetlerini ülkenin doğusuna kaydırıyor. Rusya’nın Donbass bölgesine yoğunlaşacağı söylenirken gündeme gelen bir iddia, gözleri bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e çevirdi. Dünya siyasi arenasında, Rusya’nın savaşın sonunu duyuracağı iddia edilen tarih konuşuluyor.

09.04.2022-11:11 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-14:50) Tüm dünya bu tarihe odaklandı: Putin'in 'Zafer Günü'

Rusya Ukrayna savaşı, son sürat vahşetiyle devam etmekte. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Ukrayna'nın Buça kentinden ve Kramatorsk tren garından herkesi üzen görüntüler gelmeye devam ediyorken, savaşın ne zaman biteceği tüm dünyanın hala merak ettiği tek gündem.

Gözler 'Zafer' gününde

Savaşın gidişatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın savaşta ciddi kayıplar yaşadığını açık ve net bir şekilde dile getirdi. Savaşın başından beri kaç sivilin öldüğü sorulan Peskov, rakamları 'teyit edemedikleri' için cevap vermek istemediğini söyleyerek, kaç Rus askerinin öldürüldüğüne ilişkin 'Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi' açıklamasında bulunmuştu. Rus kuvvetleri, hedeflerin başkent Kiev'den uzaklaştırıp ülkenin doğusunda bulunan Donbass bölgesine kaydırırken ortaya atılan bir iddia dünya gündemine oturdu.


Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, 9 Mayıs 1945'te Nazileri yenilgiye uğrattığı gün olan bilinen ve her yıl büyük askeri törenlerle kutlanan 'Zafer Günü'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Rusya için oldukça önemli bir tarih olan 9 Mayıs yıl dönümü, her yıl başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da askeri geçit töreni ile kutlanıyordu. Törenler sırasında yeni tip silahların sergilenerek NATO'ya gözdağı vermeyi ihmal etmeyen Rusya, bu kez savaşın gölgesinde kutlamalar gerçekleştirecek.

Lakin 9 Mayıs'ta Putin'in, savaşın sonuyla ilgili önemli mesajlar vereceği de gündemde.


Neo-Nazizimden arındırılması iligiyi artırdı

Rusya için oldukça önemli olan Zafer Günü'nün, Putin üzerinde büyük bir baskı yarattığı iddiaları gündeme gelirken, Rusya'nın Nazilere karşı Sovyet zaferi ile Ukrayna'nın neo-Nazizimden arındırılması arasında paralellikler kurmak isteyeceğine ilişkin analizler, 9 Mayıs'a olan ilgiyi de artırdı.

9 Mayıs tarihine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dikkat çekti. Dün yaptığı konuşmada Fransız lider Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup ettiği bayramı belirterekten, '9 Mayıs, Rusya için ulusal bir bayram, önemli bir askeri olay ve 9 Mayıs'ın Putin için bir zafer günü olma zorunluluğu neredeyse kesin. Çabalarını Donbas'ta yoğunlaştıracaklar ve önümüzdeki günlerde çok zor sahneleri tecrübe edeceğiz' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal