Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?

Rusya Lideri Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin karşı karşıya gelerek gerçekleştirecekleri görüşme tüm dünya tarafından merakla bekleniyor. Görüşmenin tarihi ile bilgiler ise Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek? sorusuyla aranıyor.

05.04.2022-00:35 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-00:35) Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?

Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi takip etme durumundan sorumlu Temas Grubu heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile birlikte Mısır, Ürdün, Cezayir, Irak ve Sudan'ın Dış İşleri Bakanları'nı başkent Moskova'da ağırlayan Lavrov ve konukları, görüşmede Ukrayna-Rusya meselesini ele aldılar.

Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?

Görüşme sonunda Mısır'ın Rusya ile Ukrayna arasında gelişen krizle ilgili arabulucu olmak istediği açıklanırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'inin bir görüşme yapacaklarının planlandığı öğrenildi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının hemen ardından ortak bası toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmak istediklerini belirterek her iki ülke içinde doğrudan müzakereleri kolaylaştırma durumunu amaçladıklarını söyledi.

Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırı sonrası karşılıklı olarak devam eden askeri çatışmanın bir an önce sonlandırılması taraftarı olduklarını sözlerine ekleyen Samih Şukri, menfaatlere dayanılarak müzakere sürecinin de sağlıklı olarak ilerleyebilmesi adında kendilerinin hazır olduklarını teyit ettiklerini ifade etti.

Putin - Zelenskiy ne zaman görüşecek?

Avrupa Birliği ile ABD'nin Rusya’ya karşı uyguladıkları yaptırımların BM Güvenlik Konseyi'nde mutlaka tartışmaya açılması gerektiğine dikkat çeken Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt ise, söz konusu yaptırımların ilan edilmesi ve hemen ardında da uygulamaya alınması konusunda, Arap devletlerinin diyalog kurallarına bağlı kaldıklarını ve bu tarz konuların ise mutlak derecede masaya yatırılarak görüşülmesi gerektiğini savunduğunu söyledi.


Basın toplantısında söz alan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise herkesin merakla beklediği Putin - Zelenskiy görüşmesi hakkında bilgiler verdi. Rusya ve Ukrayna heyetlerinin arasındaki müzakerelerin devam ettiğini belirten Lavrov, müzakereler çevrimiçi ortamda sürdüğünü ve Rusya'nın Ukrayna ile ilgili bir anlaşmaya varması için de elindeki tüm fırsatları kullanmayı hedeflediğini söyledi.

Lavrov konuşmasının devamında, Rusya lideri Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in ise zirve görüşmesinin heyetlerin arasında gerçekleşen görüşmelerden bir sonuç çıktıktan sonra gerçekleşebileceğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal