Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan flaş açıklama: Yeni bir yaptırım turu gerekiyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Buça'da yaşananlardan dolayı Rusya'yı hedef göstererek, "Yeni bir yaptırım turu gerekiyor" çıkışında bulundu. Kremlin ise, Ukrayna'nın Rus birliklerinin Kiev yakınlarında sivilleri öldürdüğü iddialarını reddetti

04.04.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-13:42) Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan flaş açıklama: Yeni bir yaptırım turu gerekiyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucunda birçok yaptırımla karşı karşıya kalmıştı. Durum böyle olunca Rusya, Avrupa'nın ihtiyaçlar arasında en başta yer alan doğalgaz akışını kesme kararı almıştı. Bu durum karşısında Avrupa ülkeleri çözüm aramak için birçok yolu denediler. Geçtiğimiz hafta Rusya ve Ukrayna heyetleri Türkiye'de barış müzakereleri için Başkan Erdoğan'ın öncülüğünde görüşmeler gerçekleştirdi. Bu müzakere tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Hemen akabinde Kremlin sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın dünyada sayılı liderlerden olduğunu söyleyerek övgü dolu sözlerden bahsetti.

Bugün gelen son dakika gelen haber doğrultusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanması gerektiğini ve Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivillerin ölümünde açıkça sorumlu olduğunu dile getirdi.


Rus ordusu Buça'daki sivillerin ölümünden sorumlu 

Macron, 'Savaş suçlarına işaret eden çok net ipuçları var. Rus ordusunun Buça'daki sivillerin ölümünden sorumlu olduğu az çok tespit edildi. Buça'da yaşananlar yeni bir yaptırım turu gerektiriyor.' ifadesinde bulundu. 

Macron, yeni yaptırımların kömür ve petrolü hedef alması gerektiğini vurguladı.

Kremlin iddiaları reddetti

Kremlin, Ukrayna'nın Bucha kentinde sivillerin öldürülmesiyle ilgili suçlamaları kategorik olarak reddettiklerini ve konuyla ilgili Ukrayna'nın iddialarına şüpheyle yaklaşılması gerektiğini açıkladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Bucha'daki olaylara ilişkin verilerin ve yaşananlara ilişkin kronolojinin olayın Ukrayna'nın anlattığı şeklini desteklemediğini ve konu hakkında karara varmadan önce uluslararası liderlerin aceleci olmaması gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal