Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'dan kafaları karıştıran mayın açıklaması: 370'i Karadeniz'de!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Karadeniz'de tehlike saçan mayınlarla ilgili: "Mayınların 370'i Karadeniz, 50'si Azak Denizi’ne yerleştirildi." açıklamalarında bulundu.

01.04.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-14:39)

Son günlerde Karadeniz'de ortaya çıkan mayın gündemden düşmüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'un Karadeniz'de tehlike saçan mayınlarla ilgili yaptığı açıklama ise kafaları daha da karıştırdı. Konaşenkov açıklamasında: "Mayınların 370'i Karadeniz, 50'si Azak Denizi’ne yerleştirildi." sözlerine yer verdi.

Mayınların Ukrayna'ya ait olduğu iddia edilirken, Kiev'den yapılan açıklamada, 26 - 28 Mart tarihlerinde Türkiye ve Romanya'da görülen deniz mayınlarının 2022 yılı başı itibarıyla Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne kayıtlı olmadığının tespit edildiği belirtildi.

Mayınların 370'i Karadeniz'de

Moskova Karadeniz'de görülen mayınların sorumluluğunu Kiev yönetiminden biliyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna donanması tarafından yerleştirilen mayınlardan bazılarının sürüklendiğini belirterek: "25 Şubat’tan 4 Mart’a kadar Karadeniz ve Azak Denizi’ne Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından 420 civarında mayın bırakıldı. 'Yam-1' model mayınların 370'i Karadeniz, 50'si Azak Denizi’ne yerleştirildi.” ifadelerinde bulundu.

Mayın

Fırtınalar nedeniyle sürüklendi

Karadeniz’deki fırtınalar ve yetersiz teknik durumları neden olarak sunan Konaşenkov, bu kapsamda 10 civarında mayının bağlı olduğu yerden ayrılarak rüzgâr ve akıntıların etkisiyle güneye doğru sürüklendiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bir Ukrayna mayınının Romanya kara sularında, bir diğer mayının ise Türk denizciler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildiğini hatırlattı.

Nereye sürüklendiğini kimse bilemez

Mayınların tüm Karadeniz ülkelerine ait nakliye ve yük gemileri için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Konaşenkov, yaptığı yazılı açıklamada: “Kalan Ukrayna mayınlarının bugün nereye sürüklendiğini kimse bilemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Zelensky'nin iddiası: Ukrayna limanlarını Rusya mayınladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin, Norveç’te milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, Rusya’nın yabancı gemilerin girişini engellemek için Ukrayna limanlarını mayınladığını iddia ettiği hatırlatıldı. İgor Konaşenkov, Zelensky’nin bu konuda doğru bilgiye sahip olmadığını sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal