Milyonlarca hacı adayını sevindiren haber Suudi Arabistan'dan geldi: Hac ibadeti için kontenjan artırıldı!

Koronavirüs salgını sebebiyle iki senedir tam olarak uygulanamayan Hac ibadetiyle alakalı Suudi Arabistan yeni bir karar aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada Bakanlık, bu yıl hac ibadeti için toplamda bir milyon misafir kabul edebileceğini belirtti.

09.04.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-10:02) Milyonlarca hacı adayını sevindiren haber Suudi Arabistan'dan geldi: Hac ibadeti için kontenjan artırıldı!

Suudi Arabistan, bu sene hac ibadeti için hem ülke içerisinden hem de dışarıdan toplamda bir milyon ziyaretçinin ibadet yapabileceğini açıkladı.

Gelen haberlere göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı duyuruda, pandemi önlemleri yanında gerçekleşecek hac mevsimiyle ilgili kural ve kontenjana dair yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Kontenjan bir milyona çıkartıldı

Suudi Arabistan hükûmetinin hem çok sayıda Müslüman'ın hac ibadetini yerine getirmesi hem de salgına karşı sağlık açısından kurallara riayet edilmesini önemsediğinin altı çizilen açıklamada, bu bağlamda 2022 hac mevsiminde Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından ziyaretçi kontenjanının bir milyona artırıldığı açıklandı.

Milyonlarca hacı adayını sevindiren haber Suudi Arabistan'dan geldi: Hac ibadeti için kontenjan artırıldı!

Söz konusu açıklama belirtilen kurallara göre ziyaretçiler, her ülke için belirlenmiş miktarda olacak ve bazı şartlar aranacak. Bu şartlar arasında, 65 yaşından aşağıda olmak ve Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmak yer alıyor.

Negatif PCR test isteniyor

Bununla beraber hac ibadeti sebebiyle Suudi Arabistan'a gelen her yolcunun son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu yetkili isimlere ve mercilere göstermesi gerektiği iletildi.

Öte yandan Hac ve Umre Bakanlığı hacı adaylarının kutsal topraklarda bulunduğu ziyaret müddetleri süresince Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlere riayet etmeleri uyarısını yaptı.

Suudi Arabistan, Kovid-19’dan dolayı pandemi kuralları gereğince 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını ibadet için ülkesine almıştı. Geçtiğimiz sene de ülke içinden 60 bin kişiyi Hac ibadeti için kabul eden ülke, yurt dışından kimsenin ülkeye gelemeyeceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal