2022 Hac ve Umre kayıtları ne zaman başlayacak?

Pandemi dolayısıyla Hac ve Umre ibadetleri ertelenmişti. Bundan sebeple 2 yıldır Türkiye'den Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, bu isteklerini gerçekleştiremiyor. Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyenler ise bu sene kayıtların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bu duruma ilişkin açıklama bekleniyor.

22.03.2022-19:51 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-19:51) 2022 Hac ve Umre kayıtları ne zaman başlayacak?

Dünyada hala etkisi görülen koronavirüs salgınından ötürü 2 senedir milyonlarca Müslüman Hac ve Umre ibadetlerini yerine getiremiyor. Bunun üzerineyse bu sene Hac ve Umre ibadetlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak ediliyor. 2022 yılında Hac ve Umre kayıtlarının alınıp alınmayacağını merak edenler Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelecek olan açıklamayı bekliyor.

2022 Hac ve Umre kayıtları ne zaman başlayacak?

2022'de Hac ve Umre yapılacak mı?

Suudi Arabistan'dan yurt dışından gelen Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyenlere yönelik PCR testi, karantina ve aşı zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını duyurdu.

Yaklaşık 2 yıldır koronovirüs pandemisinden dolayı Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan Türkiye için Hac ve Umre yasağı kararı çıkmıştı. Fakat, Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyenlere tedbir kapsamında istenilenlerin kaldırıldığı duyurulsa da Hac ve Umre yasağı hala kalkmadı. Bu durum üzerine ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan henüz yeni bir açıklama gelmedi.

2022 Hac ve Umre kayıtları ne zaman başlayacak?

Suudi Arabistan'ın riskli ülkeler olarak belirlediği ülkeler arasında Türkiye'de yer alıyor. Bundan dolayı, Türkiye'den Hac ve Umre için gelenleri kabul etmiyor. Suudi Arabistan'ın 2022 yılında Türkiye'den Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyenleri henüz kabul edip etmeyeceği belli değil.

Hac ve Umre kayıtlarının ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama bulunmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal