Hac ve Umre ziyareti bu yıl olacak mı, kayıtları ne zaman başlayacak?

Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen müslümanlar 2022 yılında Hac ve Umre ziyaretlerinin olup olmayacağını merak ediyor. Peki Hac ve Umre ziyareti bu yıl olacak mı, kayıtları ne zaman başlayacak? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

19.03.2022-19:17 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-19:18) Hac ve Umre ziyareti bu yıl olacak mı, kayıtları ne zaman başlayacak?

Yaklaşık 2 yıldır devam eden koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’deki milyonlarca müslüman Hac ve Umre ibadetlerini gerçekleştirememişti. 2 yıldır bu ibadetlerini yerine getiremeyen müslümanlar Hac ve Umre ibadetleri için 2022 yılında kayıt alınıp alınmayacağı sorusunun yanıtlanmasını bekliyor. Bu konuda gözler Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrildi.

Hac ve Umre ziyareti bu yıl olacak mı, kayıtları ne zaman başlayacak?

Hac ve Umre kayıtları 2022

2020 ve 2021 yıllarında koronavirüs pandemisi sebebiyle Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan Türkiye için Hac ve Umre yasağı kararı çıkmıştı. An itibariyle halen kalkmayan Hac ve Umre yasağı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan henüz yeni bir açıklama gelmedi.

Hac ibadetini kimler yapabiliyor?

Kur’an’da yapılması farz olarak belirtilen Hac ibadetini kimlerin yapabildiği bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kur’an’a göre Hac ibadetini müslüman olan, ergenlik çağına girmiş olan, özgür olan kişiler yapabiliyor. İbadetin zamanı ise arefe günleri ve Kurban Bayramı olarak belirlenmiştir.

Hac ve Umre

Hac ibadetini yerine getirme şartları ise kadından erkeğe değişiklik gösteriyor. Her iki cins için ortak olan şartlar ise sağlıklı olma ve güvenlik şartlarıdır. Kadınlarda boşanmış kadınların en az 3 ay sonra, eşi vefat etmiş olan kadınların ise en az 4 ay 10 gün sonra Hac ibadetini yerini getirebilme şartları bulunmaktadır.

Kadın ve erkeklerin Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmesi için ekonomik şartlarının bu ibadet için yeterli olması gerekmektedir. Borç para yapılan Hac ve Umre ibadetlerinin Allah katında kabul edilmediği rivayet edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal