Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanlığı Açıkladı! Hac İbadetine İlişkin Yeni Kararlar Geldi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan yeni açıklamalar geldi. Alınan kararlar doğrultusunda, kadınların yanlarında erkek olmadan ibadetlerini yapabilecekleri bildirildi.

14.06.2021-17:15 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-17:25) Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanlığı Açıkladı! Hac İbadetine İlişkin Yeni Kararlar Geldi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı hac ibadetine ilişkin alınan önemli kararları açıkladı. Dünyayo kasıp kavuran koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler doğrultusunda, bu sene Hac izninin koronavirüs salgını sebebi ile ülkede ikamet eden 60 bin kişiyle sınırlandırıldığı bildirilmişti. Hac ve Umre Bakanlığı tarafından önceden gerçekleşen açıklamada Hac ibadetini yerine getirmek isteyenlerin kronik hastalığının olmaması, 18-65 yaş içinde ve aşı yaptırmış olmasının gerektiğini bildirilmişti. 


SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLADI! ‘KADIN HACI ADAYLAR MAHREMİ OLMADAN HACCA GİDEBİLECEK’ 

Bunun yanı sıra bugün ise bakanlık tarafından yeni karalar açıklandı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen kadın hacı adayları yanlarında erkek vasisi (mahrem) olmadan, Hac ibadetlerini yerine getirebilecek. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Hac adaylarının internet üzerine kayıt açmaları için 2 tarih aralığı paylaştı. Buna bağlı olarak ilk kayıt dönemi 13-23 Haziran tarihleri içinde, 25 Haziran'da ikinci kayıt aşaması gerçekleşecek. 

‘DAHA ÖNCEKİ BAŞVURULARA ÖNCELİK VERİLECEK’ 

Hac ve Umre Bakanlığı, söz konusu hac adaylarının geçtiğimiz 5 yılda Hac ibadeti yapmamış olmasını gerektiğine dikkat çekerken ‘Yaş grupları dikkate alınarak, daha önce Hac ibadetini yerine getirmemiş başvuranlara öncelik verilecek’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal