Doğal Çözüm Kapıda! Bakteriler Deniz Salyasını Yok Ediyor mu?

Marmara Denizi'ndeki müsilaj (deniz salyası) problemine doğal çözüm geliyor. Ümit veren faaliyet, İstanbul Üniversitesi'nden geldi.

14.06.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-16:49) Doğal Çözüm Kapıda! Bakteriler Deniz Salyasını Yok Ediyor mu?

Müsilaj sorunu için umut veren doğal çözüm bulundu. Konuyla ilgili çalışma yapan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nden bilim insanları deniz salyasını doğal ortamında, deniz bakteri izolatları ile temizledi.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi, Marmara Denizi yüzeyinde bulunan deniz salyasını doğal ortamında temizleyebildi.

Pilot işlem için Yenikapı'da bulunan alan tercih edildi ve bariyerlerle etrafı kapatıldı. 8 Haziran tarihinde deniz salyaları ile kaplanmış  alan temizlendi.

Bu işlem, Çevre ve Şehircilik ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının onayı alınarak gerçekleştiriliyor.

Şimdi sıradaki işlem ise, deniz dibinin temizliği.

Yapılan dört uygulama bitiminde deniz salyasından eser kalmadığını dile getiren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Altuğ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dipte olan müsilajın bakterilerle uzaklaştırılmasına yönelik bir nokta tespit etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu uygulamayı yaptığımız alanda müsilaj yere çökmedi. Tamamen ayrıştı. Balık öldüğü zaman yaprak düştüğü zaman dahi bunu parçalayan normal ekosistemde yer alan yararlı bakterilerdir." 

Bu işlem, faydalı bakteri özelliğine sahip olduğu için denizin doğal yapısına hiç bir zararı yok. Deniz zeminine gerçekleştirilecek uygulamanın neticeleri gelecek günlerde ortaya çıkacak. Hazırlanacak ayrıntılı raporun sunumu bakanlıklara yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal