Kapıkule Sınır Kapısı'nda donmak üzereyken bulunan göçmenler konuştu: Yunanlar her şeyimizi aldı!

Yunanistan, Yunan olmaya devam ediyor. Ülkenin güvenlik güçleri uyarınca 100’e yakın göçmen elbiseleri, değerli eşyaları ve ayakkabıları dahil gasp edilerek Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarına gönderildi.

19.04.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-11:32)

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda neredeyse 100'e yakın Suriye ve Afganistan uyruklu göçmen soğuktan donacakken son anda bulundular. Yunanistan’dan Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler, tekrardan Yunan güçlerinin ağır darbelerine maruz kaldı. Söz konusu birlikler tarafından değerli eşyalarına gasp yapılan ve ellerinden alınan göçmenler, yaşadıkları zulmü anlattı. Göçmenlerin arasında yer alan tek kadın olan Suriyeli Sara Hadidi, Yunan askerlerinin, annesinden zor bela ödünç aldığı altınları güç kullanarak elinden aldıklarını belirtti. Orada bulunan gazeteciler Sara'ya bot ve giyecek vererek destek olmaya çalıştı. Sonrasında jandarma ekipleriyle birlikte toplama noktasına götürülen göçmenlerin, temel ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından geri gönderme merkezine teslimleri yapıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda donmak üzereyken bulunan göçmenler konuştu: Yunanlar her şeyimizi aldı!

Zalim Yunan bizi yakalayıp her şeyimizi aldı

Yunanistan güçlerinin zor kullanarak alıntılarını gasp ettiğini ifade eden Sara Hadidi, ”Yunan her şeyimizi almakla kalmadı, beraberinde köpeklerini de üstümüze saldılar. Sonra bizi gözaltına alıp, kadın erkek demeden sıra dayağına çektiler. Benim de altınlarımı, giysilerimi yani anlayacağınız her şeyimi aldılar. Yunan askeri her şeyimize el koydu, erzak çantalarımıza bile. Bizi yağmurda ve soğukta aç, sefil bıraktılar. Biz sadece karşıya geçmek istiyoruz ama onlar izin vermiyorlar. Üstüne bir de zulmediyorlar. 2 gündür yağmurlu ve soğuk havada dışarda mahsur kaldık. Allah'tan çocuklar babaannelerinin yanındaydı da onlar gelmedi.” şeklinde konuştu.

Yağmurlu havada yalın ayak geri itildik

Türk askerlerinin her zaman olduğu gibi yine kendilerine yardımcı oldukları için minnettar olduğunu söyleyen Havad Cesim, “Yunan askeri bizi yakalayıp çanta, telefon, para neyimiz varsa hepsini aldı. Türk askeri ise bu olay sonunda bize yiyecek, içecek, giyecek ve araba dahil olmak üzere her türlü ihtiyacımızda destek oldu. Üstüne dikkatli olmamız için bizi uyardı. Yardımlarını esirgemediler.” dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda donmak üzereyken bulunan göçmenler konuştu: Yunanlar her şeyimizi aldı!

Yunan ve Bulgar zulmü bizi mahvetti

Yunan ekiplerinin resmen kendilerini soyduğunu aktaran Ali Hayzin ise, “Zalim Yunan bizi yakalayıp her şeyimizi almakla kalmadı, bizi bu yağmur ve soğukta çok mağdur bir durumda bıraktı. Ne yazık ki elimizde bir şey bırakmadılar. Ne para ne telefon yani anlayacağınız bizi soydular ve yalın ayak bıraktılar. Şükür ki Türkiye Müslümanları bize çok merhametli davrandılar. Halkı, jandarması, polisi hepsi seferber oldu. Allah hepsinden razı olsun. Yunan ve Bulgar zulmü bizi mahvetti. Ama Türkiye yardımını esirgemedi. Türkiye çok güzel bir yer ve Müslüman bir ülke. Şimdi ise İstanbul'a döneceğiz.“ açıklamalarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal