Yeni Normal Bugün Başladı! İşte, Yolda, Sokakta Dikkat Etmemiz Gerekenler

Tam zamanlı şekilde yüz yüze eğitime 6 Eylül itibarıyla geçilmesiyle, toplu taşımalarda ve bununla beraber konser, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlere de artık PCR testi zorunluluğu geldi.

06.09.2021-09:17 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-09:30) Yeni Normal Bugün Başladı! İşte, Yolda, Sokakta Dikkat Etmemiz Gerekenler

Hayatın pek çok alanına getirilen yeni uygulamalar bugün itibarıyla başlıyor.

Türkiye, salgınla mücadelede yeni bir döneme başlıyor. Öğrenciler, tam zamanlı yüz yüze eğitime bugün başlıyor. Servilerde tıbbi maske zorunluluğu geldi. Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklerde de PCR testi zorunluluğu geldi. Gereken şartları yerine getirmeyen taraflar da artı stadyumlara giremeyecek. Bu zamandan itibaren, aşısız ve hastalığı geçirmeyenlerin özel araç harici uçak, otobüs tren ya da diğer toplu ulaşım araçları ile gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerde negatif sonucu bulunan PCR testi bulunması zorunluluğu geldi.

HAVALİMANLARINDA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Türk Hava Yolları ilk başta yer almak üzere, diğer havayolları şirketleri de koronavirüsle ilgili yolcularına bilgilendirmeler yaparak PCR testi için İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurdukları test merkezleri ile iç hat yolcularına hizmet ediyor.

İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelge ile bugün itibarıyla iç hatlarda yolcuların bilet alırken ve bagaj işlemleri esnasında HES kodu ile aşılı, hastalığı geçirmiş ve en az 48 saat olmak üzere negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu bulunuyor.


Havayolları şirketleri, yeni dönemde tedbirleri arttırmak amacıyla, personel takviyeleri yaptı. Test sonuçlarının ’e - Nabız‘ sisteminde de bulunması şartı bulunuyor. Bunun yanına, fiziki olarak da test sonuçlarını yanlarında bulundurmaları tavsiyesinde bulunuyorlar.

Yolcular, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 7/24 hizmet veren test merkezinde 250 TL karşılığında PCR testi yaptırabiliyorlar. Sonuçlar test verdikten 1,5 saat sonra çıkıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda da yolcular artık 2 saat gibi kısa bir sürede sonuçlarını alabiliyorlar.


MEB VE SAĞLIK BAKANLIĞI TÜM İLLERE REHBER GÖNDERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile hazırlanmış olan, okullarda pozitif vakaya rastlanması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili rehber tüm illere iletildi. Sınıf içerisine pozitif bir vaka çıkması halinde, öğrenciler izlenecek ve eğitimlerine devam edecekler. Öğretmenler de aynı şekilde izlenmeye alınacak ve eğitimi sürdürecekler. Eğer 10 gün içinde sınıfta ikinci bir vaka tespit edilirse öğrencilerin hepsi yakın temaslı sayılarak evlerine gönderilecekler. 14 gün süresinde temaslı olarak takipleri yapılacak.

BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI’NDA DURUM BELİRSİZ

Büyük İstanbul Otogarı’nda yeni uygulamada nasıl bir uygulama olacağına ilişkin bekleyiş sürüyordu. Otogarda herhangi bir hazırlığın yapılmadığını söyleyen bilet satışı yapan Kamil Fırat ‘Uygulama hem toplum sağlığı hem de güvenli seyahat için çok faydalı olacak ama aklımızda çok soru var. Yarın burası ana baba günü olacak. Aşısız ve PCR testi yaptırmamış birçok insan burada uzun kuyruklar oluşturacak. Burada mobil aşı ve test merkezleri kurulması lazım ama şu an herhangi bir hazırlık yok ve bize de bilgilendirme yapılmadı.’ ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal