İstanbul'da Yüz Yüze Eğitimin İlk Günü!

Türkiye genelinde anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda okuyan miniklerin uyum süreçleri bugün itibariyle başladı.

01.09.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-14:02) İstanbul'da Yüz Yüze Eğitimin İlk Günü!

2020 yılının başlarından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi kapsamında Türkiye'de okullar 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil edilmişti. Pandeminin artan seyri ile birlikte 23 Mart'ta öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulmuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı günü başlamasına ve birinci dönem tüm kademeler için 6 Eylül  2021 Pazartesi gününde başlanmasına karar verilmişti.

MİNİKLERİN HEYECANI BAŞLADI

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, uyum eğitimi kapsamında yüz yüze eğitime başladı. Okula başlayan miniklerin heyecanları yüzlerinden okunurken, veliler de öğrencilerin heyecanına ortak oldu.


Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan takvim ile birlikte okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri uyum eğitimi kapsamında bugün yüz yüze eğitime başladı. Okullarda Kovid-19 önlemleri üst seviyede olurken, öğrenciler ve veliler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uydu.

POLİS EKİPLERİ MASKE VE KOLONYA DAĞITTI

Üsküdar'da ise bir ilkokulda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince öğrencilere maske, kolonya ve kitap etiketi ile bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.


ÖĞRENCİLER VE VELİLER YOĞUN TRAFİKLE KARŞILAŞTI

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler ise uyum süreci için eğitim öğretimdeki ilk gününe bugün itibariyle başladı. Sabahın erken saatlerinde okula gitmek için yollara düşen veli ve öğrenciler yoğun trafikle karşılaştı. 


İBB cep uygulamasındaki verilere göre E-5 Karayolu üzerindeki trafik İstanbul genelinde yüzde 53 seviyelerinde seyrediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal