Yeni Anayasa Tartışmaları Sürüyor: İşte AK Parti'nin Yol Haritası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü düzenlenen grup istişare toplantısında bir kez daha siyasi partiler ve toplum kesimlerine yeni anayasa teklifi konularında beraber çalışma duyurusu yaptı. Ardından gözlerin çevrildiği AK Parti'de de yeni yol haritası üzerinde çalışılıyor.

15.02.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-14:41) Yeni Anayasa Tartışmaları Sürüyor: İşte AK Parti'nin Yol Haritası

Bu anlamda anayasa hukuku kapsamında uzman akademisyenlerden görüş ve öneri alınarak istişare yapılması, daha önceki yapılan anayasa çalışmalarının irdelenerek  teklif metninin altyapısını oluşturmak için ön düzenleme yapılması konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı'nda görevli olan bir hukuk profesörünün ön çalışmanın koordinasyonunu yürüteceği de duyurular arasında.

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti, MHP ve BBP'nin (Büyük Birlik Partisi) anayasa değişikliği için parlamentoda çoğunluğu olmamasına karşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

AK Parti'nin Salı günü yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nda yeni anayasa konusunda izlenecek yol haritası ve çeşitli başlıklar öne çıkarılan gelişmeler arasındaydı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal