Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Eller havaya Blinken
Hasan Birgül
Eller havaya Blinken
01.11.2023 Çarşamba 16:20

David Ben- Gurion, İngiliz Yüksek Komiseri Sir Harold Mac Michael’a 1939 tarihli Beyaz Rapor, Yahudi halkına tarihinin en trajik zamanında indirilmiş zalimce ve yersiz bir darbedir, diye doyumsuz bir domuz gibi şikâyette bulunuyordu. Fakat Yişuv ve Siyonist hareket yerinde duramaz planlarına, göre hareket halinde olmalılardı. Ben -Gurion 12 Eylül 1939’da akıllara kalacak bir Siyonist planını açığa çıkarmıştı. Tarihin tozlu sayfaları cümlesi belki bir klişe gibi gelse de kaleme aldığım bu yazı bu cümleyi bize biraz sorgulatıyor saygıdeğer okurlar...

Ben-Gurion 12 Eylül 1939’da Siyonist dostlarına orduyu beyaz rapor yokmuş gibi desteklemeli ve savaş yokmuş gibi Beyaz Rapor ile savaşmalıyız. Savaş devam ederken herkesi etkileyecek akıllıca ve zamanı bakımından önemli bir stratejiydi. Fakat o dönem bu stratejiyi yerine getirmek zordu. Haganah üç yıllık karmaşa sürecinde gücünü ve askeri uzmanlığını artırmıştı, ama Yişuv, tüm manasıyla İngiliz ordusuna bağlıydı. İngilizler çekildikten sonra neler olabileceğini düşünen Siyonistler, bu plana ileride de sadık kalmalıydılar. Ve bugün için bu planı tozlu sayfalarından çıkarıp, dinî menkıbelerle propagandalarını yapıyorlar. Diplomatik süreci Blinken yönetiyor. Eller Havaya Blinken!



 

Öyle kanlı bir senaryonun izleyicileri ve takip edenleriyiz ki tarih bu yaptığınız soykırımı unutmayacak...

ABD’nin Soykırımcı Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senatoda İsrail ve Ukrayna'ya yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık yardım paketi talebi için yapılan toplantıda, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle protesto edildi. Beter olsun! En başından beri, bu katliamın hem lojistik destekçisi hem de masada fikir babası oldu. Elleri kanlı Blinken tarih seni unutmayacak… Bazı Müslüman ve Arap Amerikalı gruplar, Gazze'de ateşkes sağlamak için acil adımlar atmadığı sürece Başkan Joe Biden ‘ın 2024'te yeniden seçilmesine yönelik bağışları ve oyları kesmekle tehdit ediyor. Fakat Biden farklı bir lobinin desteğiyle tüm güçlerini seferber ediyor. Dünya artık hukuk güvencesini yitirmiş bir yeni düzene doğru emin adımlarla gidiyor. Bir yandan da FBI Direktörü Christopher Wray salı günü düzenlenen kongre oturumunda yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının, yaklaşık on yıl önce IŞİD'in yükselişinden bu yana ABD'ye yönelik en önemli terör tehdidine ilham vereceğini söyledi. Ne garip dimi bu demokrasi senaryosu ABD gibi miladını doldurdu. Fakat bu yaptıkları aslında aşırı sağcı ABD’li grupları birtakım faaliyetlere itecektir.