Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Toksinlerden arınma
Dr. Tuğçe Ağba Sevencan
Toksinlerden arınma
01.05.2023 Pazartesi 12:23

Yıl içerisinde havadan, gıdalardan ve çeşitli sebeplerden farklı organlarımızda biriken toksin maddeler ve ağır metallerin zararlı etkilerinden korunmak için oranlarını seyreltmemiz gerekmektedir. Bunun için en kolay yollardan birisi bahar aylarında yenilenen doğadan faydalanmaktır. Taze bitki filizleri, sürgünleri, meyveleri farklı organlarda arındırma işlemi yapabilmektedir. 

Karaciğer vücutta toksin madde birikiminin en çok olduğu organ olarak bilinmektedir. İlaçsız, doğal olarak yetişmiş ahududu, frenk üzümü, çilek gibi kırmızı meyveler bu amaçla kullanılabilmektedir. Zeytinyağı ve limon kürü de aynı amaçla kullanılabilmektedir. Bunların yanında daha özellikli kürler yapılabilmektedir. Taze biberiye yaprakları ile hazırlanan bitki çayına rendelenmiş kara turpu sıkarak elde ettiğimiz sudan 1 yemek kaşığı ekleyerek tüketebiliriz. 


Enginar bitkisinin dış kısmında bulunan taze yeşil yaprakarılarından, devedikeni bitkisinin tohumlarından ya da taze hindibağ bitkisinden hazırlanan çay da karaciğer temizliğinde kullanılabilmektedir. 


Yeni filizlenen taze çay yapraklarından ya da taze kiraz sapları ve misket limonundan elde edilen çay özellikle böbreklerde bulunan toksinleri atmaya yardımcı olabilmektedir. 

Bağırsaklarda bulunan toksinler için gaz giderici ve söktürücü nane, fesleğen, biberiye yapraklarından hazırlanan bitki suları ya da rezene tohumlarından hazırlanan çay kullanılabilmektedir. Taze ebegümeci yada taze enginar yapraklarının dip kısımlarını pişirerek tüketmekte bağırsak toksinlerinden arındırıcı olarak kullanılabilmektedir.

Isırgan bitkisinin taze yapraklarının çay ya da yiyecek olarak tüketilmesi de özellikle kanda bulunan toksinlerin atılmasında etki göstermektedir. 


Bütün bunların yanında yapmamız gereken vitamin ve mineral değerlerinden faydalanmak için herhangi bir kimyasal kullanılmadan, mevsiminde, doğal olarak üretilen taze meyve, sebze, çiçek ve otlardan tüketmek, bol su içerek vücudumuzdan zararlı maddeleri uzaklaştırmak, hareket süremizi arttırmak ve oksijen seviyemizi arttıran egzersizler yapmaktır. 

-Önerilen bitkilerin doğru bitki türü ve taze olması çok önemlidir. 

-Gebelerin, kronik rahatsızlığı olanların ve ilaç kullananların kullanmaması önerilir. 

-Bilgiler öneri amaçlıdır. Etkiler kişiye göre değişebilmektedir. 

Şifa olsun..