Yakalandığı İddia Edilen El Kaide lideri Batarfi Video Yayınladı

Tutuklandığı söylenen Halid el Batarfi video yayınladı. Bu video ile Batarfi'nin yakalandığı söylemi çürütüldü.

11.02.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-12:30) Yakalandığı İddia Edilen El Kaide lideri Batarfi Video Yayınladı

Arap Yarımadası El Kaidesi lideri Halid el Batarfi, 6 Ocak tarihinde Amerika Kongresi'nde yaşanan olaylara ilişkin ifadelerde bulundu.

BATARFİ'NİN YAKALANDIĞINA DAİR İDDİALAR ÇÜRÜTÜLMÜŞ OLDU

Birleşmiş Milletler tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan bir raporda, Ebu Mikdad el Kindi adıyla da bilinen Batarfi'nin, Yemen’in doğusundaki Mahra vilayetinde yakalandığı açıklanmıştı. Ardından da Suudi Arabistan’a teslim edildiği söyleniliyordu.

Birleşmiş Milletler raporu, Halid el Batarfi'nin yaklaşık beş ay önce, yani 2020 senesinin Ekim ayında yakalandığını söyleniliyordu.

Halid el Batarfi'nin bu tarihten çok sonra, 6 Ocak 2021'de yaşanan bir olaya dair açıklama yapması, Birleşmiş Milletler raporunun gerçeği beyan etmediğini göstermiş oldu. AYEK'in söz konusu açıklamayı, rutin yayın politikasının yanı sıra da halid el Batarfi'nin tutuklandığına dair delilleri çürütmeyi hedeflediği tahmin ediliyor.

ABD'YE KARŞI SÖYLEMLER

Grubun yayınladığı video, 6 Ocak'taki Kongre baskınının görüntüleriyle ile başlıyor.

Videonun devamında Halid elBatarfi, İsrail ile normalleşen Arap yönetimlerini eleştirirken, ABD'nin çökmesiyle beraber bu yönetimlerin de çökeceğini düşünülüyor. Halid el Batarfi, maddi imkanlarının Amerika'yı yıkılmaktan koruyamayacağını, 'zalimlerin yıkılmasının Allah'ın dünyayı üzerinde yarattığı bir denge olduğunu' açıkladığı düşünülüyor.

Amerika'da yaşanan olayların zorba siyasetinin bir sonucu olduğunu söyleyen Halid el Batarfi, El Kaide'nin Arap Yarımadası'nda ve diğer bölgelerde Amerika'ya yönelik saldırılarını anlatıyor. Aynı zamanda 11 Eylül saldırılarına da konuşmasında yer veriyor. Batarfi, Amerika'nın Irak ve Afganistan'da da ağır kayıplar verdiğini ve sonucunda Taliban ile masaya oturmak durumunda kaldığını açıklıyor.

Amerika'nın beyazların üstünlüğüne dayanan ırkçı bir sistemi olduğunu, dünyada yoksulları ezdiğini vurgulayan Halid el Batarfi, bunun sonucunda intiharlar ve yaygın psikolojik problemler gibi birçok sorunla karşılaştıklarını açıklıyor. Amerika'da kovod-19 salgınında 400 binden fazla vatandaşın öldüğünü belirten Halid el Batarfi, bütün bunların Amerika'nın 'zulümlerinin bir sonucu' olduğunu söylüyor.

ABD KONGRE BASKINI

Halid el Batarfi, Amerika'n siyasetçilerinin de birbirine girmiş olduğunu ifade ediyor.

Kongre'de yaşanan olaylarla ilgili, Amerika'nın başına geleceklerin çok az bir kısmı olduğunu ifade ediyor. Batarfi, 'ABD'nin zulümlerinin karşılıksız kalmayacağını' öne sürdü.

Halid el Batarfi, Amerika'nın çöküşe geçmesinin hemen ardından, küresel hegemonyayı devam ettirmek ve bu güç boşluğunu doldurmak için çalışacak diğer dünya güçlerine karşı mücadelenin devam edeceğini açıklıyor.

Video, El Kaide'nin kurucusu Usame bin Ladin'in konuşması, bunun ardından Doğu Afrika, Afganistan, Suriye, Arap Yarımadası gibi bölgelerden çatışma görüntüleriyle sona eriyor.

Videonun sonunda, 6 Aralık 2019'da Amerika'da Pensacola Üssü'nde saldırı gerçekleştiren Teğmen rütbesindeki bir Suudi Hava Kuvvetleri mensubu olan Muhammed Said Şemrani'nin resmi yer almakta. Söz konusu saldırıda üç Amerika askeri ölmüştü.

HALİD EL BATARFİ KİMDİR?

Batarfi Afganistan’da El Kaide’nin Kandahar’daki meşhur El Faruk eğitim kampında eğitmenlik yapmış bir isim. Batarfi’nin Taliban saflarında Kuzey İttifakı’na karşı savaştığı da öne sürülüyor. Taliban 2016 senesinin Aralık ayında yayınını yaptığı bir videoyla Batarfi’yi övmüştü.

Amerika Dışişleri Bakanlığı raporuna göre 2010 senesinde El Kaide’nin Yemen yapılanmasına katılan Batarfi grubun Ebyen lideri olarak da görev yaptı.

Halid el Batarfi, El Kaide’nin Yemen’deki yapılanmasının içinde kilit öneme sahip bir ideolog olmasının beraberinde, grubun dış operasyonlar biriminde de etkin bir kişiydi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal