Vadesiz Hesap Nedir?

Sahip olduğumuz vadesiz hesaplarla pek çok işlem gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle de internet bankacılığının kullanmasının ardından, işlemlerimizi hem çabuk hem de basit şekilde yapabiliyoruz. Peki Vadesiz hesap nasıl açılır?

30.04.2018-18:04 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-12:35)

Bankalarda vatandaşlar tarafından açılan hesaplar vadesiz veya vadeli olarak değişmektedir. Vadesiz hesap günümüzde genellikle herkesin kullandığı bir hesap türü olmaktadır. Vadesiz hesapla ilgili merak edilen konuları bu içeriğimizde sizler için açıkladı.

NEDİR?

Banka hizmetleri içerisinde en yüksek performansta bulunan vadesiz hesaplar, belirsiz süre için açılır. Burada ilk olarak hedef para yatırma ve çekmedir. Paranızı yatırdığınız zaman bu hesabınızı cüzdan gibi kullanmış olursunuz. Yani paranız nakit olarak elinizde duracağına, hesabınızda saklanıyor. Bunun yanı sıra, alışveriş amacıyla ödeme işleminiz bile olsa kolaylıkla hesaplarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için de banka hesap kartına ihtiyacınız olacaktır. Açtırdığınız vadesiz hesaba entegre edilmiş olarak çıkartılan kart ile pek çok işlem yapabilirsiniz.

KARTI NE KADAR SÜREDE ÇIKIYOR?

Vadesiz hesabınız oluşturulduğunda size öncelikle hesap cüzdanı verilir. Kartınız size kısa sürede ulaşmayacağı için işlemlerinizi hesap cüzdanınız yoluyla şubelerde gerçekleştirirsiniz. Banka kartınız da hesap açılış işleminizin yapılmasının ardından belirttiğiniz adresinize 5-10 gün arasında teslim ediliyor. Ardından kartın açılış ve şifre işlemlerini telefon bankacılığından veya ATM’den yaptıktan sonra kullanabilirsiniz. Bu şekilde hesapların size sunduğu bütün hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Vadesiz hesap nasıl açılır

NASIL AÇILIR?

Vadesiz hesap açmak için üç alternatifiniz bulunmaktadır. Bu alternatiflerin en başında şubeler yer alır. İşlemlerinizi gerçekleştirmek istediğiniz banka tercihinizi yapmanızın ardından istediğiniz şubeye giderek müşteri temsilcisi yardımcısıyla işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sizden istenilen bilgileri doğru paylaştığınız sürece, 10 dakika gibi kısa bir zamanda açılış ve kullanıma hazırlık gerçekleştirilmiş olur. Size verilen hesap cüzdanı ve daha sonra gelecek banka kartı ile işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Hesap açmak için; öncelikle bir kimlik belgesi gerekir. Bu işlem için normal kimliğinizi de kullanabilir veya ehliyet, pasaport tarzında kimlik yerine geçen belgelerden de yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra adres ve telefon numarası bilgilerinizde önemli bir yer tutar. Size ulaşılabilecek bir ev veya iş adresi bilgisini paylaşabilirsiniz. Cep telefonu numaranızı paylaşmanız da şifre işlemleri ve internet bankacılığı kullanımı açısından değerlidir. Bu bilgileri görevliyle paylaşıp, bankacılık sözleşmesini de imzalamanızın ardından hesabınız kısa zamanda kullanılabilir hale gelecektir.

Vadesiz hesap açmak adına diğer iki seçeneğiniz ise bankaların internet siteleri ve telefon bankacılığıdır. Hesaplarınızı bu iki türde açabilirsiniz ancak bilgilerinizin bankacılık sistemine işlemesi adına şubeye gitmeniz gerekiyor. Eğer bankanın dışarıda işlem yapan görevlileri mevcutsa bu şekilde de sistemsel işlemlerin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Tercih edeceğiniz yöntemle vadesiz hesabınızı açtırabilir ve bankacılık hizmetlerinden yararlanmanız için kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Vadeli hesap ile ilgili merak edilenleri de bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal