Ukrayna'dan çarpıcı hamle: “Rusya'ya ait büyük çıkarma gemisini imha ettik!"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'ya ait Karadeniz Filosu'na ait büyük çıkarma gemisi "Sezar Kunikov"'u imha ettiklerini duyurdu. Ukrayna yetkilileri, bu eylemin, Rusya'nın Karadeniz'deki askeri varlığına karşı gerçekleştirilen bir operasyonun bir parçası olduğunu belirtti.

14.02.2024-11:43 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-15:37) Ukrayna'dan çarpıcı hamle: “Rusya'ya ait büyük çıkarma gemisini imha ettik!"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü birimleri arasında gerçekleştirilen işbirliği sonucu Rusya'ya ait Karadeniz Filosu'na ait büyük çıkarma gemisi "Sezar Kunikov"un imha edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Sezar Kunikov"un imha edilmesinin, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma çabalarının bir yansıması olduğu vurgulandı. Ukrayna, Rusya ile olan gerginliğin devam ettiği bir dönemde, Karadeniz'deki askeri varlığına karşı etkili önlemler almaya devam ediyor.

Ukrayna sınırında imha edildi

Geminin imha edildiği sırada Kırım'da yer alan Alupka yerleşimi yakınlarında Ukrayna kara sularında bulunduğu belirtildi. Bu eylemin, Ukrayna'nın egemenlik haklarını koruma ve bölgedeki güvenliği sağlama amacını taşıdığı vurgulandı.Ukrayna'nın Rusya'ya ait bu çıkarma gemisini imha etmesi, bölgedeki gerginliği artırabilir ve uluslararası ilişkilerde yeni bir gerilim noktası oluşturabilir. Olay, bölgedeki askeri dinamikleri etkileyebilir ve uluslararası toplumun tepkisini çekebilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal