Türkiye'nin Etiyopya'da Petrol Aramasına İlişkin Karar TBMM'de Onandı

Türkiye'nin Etiyopya'da doğal gaz, petrol ve maden aramasıyla ilgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) onaylandı.

31.05.2021-10:19 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-11:02) Türkiye'nin Etiyopya'da Petrol Aramasına İlişkin Karar TBMM'de Onandı

Doğalgaz bakımdan oldukça zengin olan Etiyopya'da hemen hemen her gün yeni gaz ie petrol yatakları keşfi yapılıyor. Doğalgaz rezervinin 225 milyar metreküp düzeyine yükselmesi tahmin ediliyor. Altın ile demir madenleri bakımından da oldukça zengin olduğu ifade ediliyor. Türkiye ve Etiyopya arasında hala 400 milyon dolar tutarında bir ticaret hacmi var. Ülkemizin bu Etiyopya'da yatırımları da 2,5 milyar dolar seviyesine yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ''DUYARSANIZ ŞAŞIRMAYIN'' DEMİŞTİ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, pek çok ülkenin dikkat kesildiği Afrika'da bulunan Etiyopya'da maden, doğalgaz ile petrol aranmasıyla ilgili sözleşmeyi imzaladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "petrol ve doğalgaz haberlerini alırsanız şaşmayın" sözlerinin ardından bu yönde peş peşe güzel haberler geldi.

Ülkemizin tüm dünyadan önce dikkatini çevirdiği Afrika’da bulunan Etiyopya’da petrol, doğalgaz ve maden aranması çalışmasıyla ilgili hamlesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylandı.

TÜRKİYE 2.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

İki ülke 400 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahip. 

TÜRKİYE- ETİYOPYA ARASI İMZALANAN SÖZLEŞME KAPSAMI

Meclis Genel Kurulu'nda onay verilen Türkiye ve Etiyopya arasında imza atılan sözleşme çerçevesinde şu çalışmalar karşımıza çıkıyor:

-Türkiye, mineral ile hidrokarbon alanlarında eğitim verip tecrübelerini aktaracak.

-Uygun bulunduğunda Madencilik ile Hidrokarbon Çalışma Grubunun kurulacak.

-Petrol ile gaz altyapıları kurulup bu yeni kurulan altyapılan ve mevcutların bakımı yapılacak.

-Petrol, mineral ile gaz aranmasıyla işletilmesinin iyileştirilmesi teşvik edilecek.

-Gaz teknolojilerinin uygulanması noktasında da ortak projeler belirlenip geliştirilecek.

-Kamu ya da özel firmaların Türkiye ve Etiyopya'da ülkede madencilik ve hidrokarbon sektörlerine yatırım yapması teşvik edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal