Bakan Dönmez Petrol Keşfi Yapılan İlleri Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de yapılan 405 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin akabinde, karada da üç yeni kuyuda petrol keşfi yapıldığını açıkladı.

27.05.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-15:45) Bakan Dönmez Petrol Keşfi Yapılan İlleri Açıkladı

Bakan Fatih Dönmez, sosyal medya hesabı (twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konu olan üç kuyudan günlük altı bin 800 varil üretileceğini açıkladı.

Diyarbakır'daki Akoba-1 kuyusundan iki bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan üç bin ile Kırklareli'deki Misinli-2 kuyusundan günlük bin varil petrol üretimi yapılacağını belirten  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Karadeniz’deki 405 milyar m3’lük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfettik.

Günlük 6.800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun.

Akoba-1 (Diyarbakır) - 2800

Yenişehir-1 (Diyarbakır) - 3000 

Misinli-2 (Kırklareli) - 1000

Hangi İllerde Petrol Keşfi Yapıldı?554

1 AYDA 3 KUYUDA PETROL KEŞFİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamalarında bulunan petrol kuyuları haberini verdi. 

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Ekonomide ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazın ardından kara alanındaki çalışmaların sonucunu almaya başladık. Daha önceden petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyularda petrol bulduk. 1 ayda 3 kuyuda petrol keşfettik. Türkiye petrollerinin 2021 yurtiçi günlük ortalaması 61 bin varilin üzerine çıktı. Doğalgaz için şebeke genişletme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kapılarına kadar gelen doğalgaz imkanından yararlanma çağrısı yapıyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal