Bolu'da Çıkan Orman Yangını 14 Saatte Söndürüldü

Bolu Göynük'teki bir ormanlık alanda meydana gelen, köylülerin de yardımıyla 14 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Yangın sonucunda yedi hektar alan kül oldu.

27.05.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-15:35) Bolu'da Çıkan Orman Yangını 14 Saatte Söndürüldü

Bolu'da ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin 14 saalik çalışması sonucunda çıkan yangın sebebiyle 7 hektarlık alan küle döndü.

Bolu'nun Göynük ilçesindeki yangın 14 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. 7 hektar alan küle döndü.

Göynük ilçesine bağlı Hasanlar ile Demirhanlar köylerinin arasında yer alan makilik ile ormanlık bölgede, geçen gün saat 19.00 sularında yangın meydana geldi. Daha tespit edilemeyen bir sebepten başlayan yangını fark eden bölge sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbarla Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye görevlileri bölgeye gönderilirken, köy halkı da söndürme faaliyetlerine destek oldu. Yangın, itfaiye ekipleri ile köylülerin müdahalesi sonucunda bugün saat 09.00 sularında kontrol altına alınıp, söndürüldü. 

Yangın çıkan yerde soğutma faaliyetleri gerçekleştirilirken, yangın sebebiyle 7 hektar alanın zarar gördüğü ifade edildi.

Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, meydana gelen yangının tamamen kontrol altına alındığını ve önlem amaçlı görevlilerin bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirdiği dile getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal