Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Dünya Kupası play - off maçında Portekiz'e kaybetmesi sonrası konuştu!

A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 3-1'lik Portekiz mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Stefan Kuntz'un mağlubiyet hakkında ve Burak Yılmaz ile ilgili olan sözleri büyük dikkat çekti.

25.03.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-15:05)

Türkiye A Milli Futbol Takım'ı, Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak 2022 Katar Dünya Kupası'na katılma umutlarını yitirdi. Oynanan maça Burak Yılmaz'ın skor 2-1'ken kaçırdığı penaltı damga vurdu. Karşılaşma sonrası takımın teknik direktörü Kuntz'dan Burak Yılmaz ve maç skoru ile ilgili dikkat çeken sözler geldi.

Açıklamaları çok konuşuluyor

Kuntz maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Neden 3’lü oynadık? Çünkü Portekiz’in çok orta yaparak oynayan bir tarzı olduğunu biliyorduk, birebir oyuna odaklanmadık. Devre arasında oyuncularıma dedim ki ‘İkinci yarıda gerçekten oynayacağınıza inanıyor musunuz?’ ‘Evet biz eminiz’ dediler. Ben de 'O zaman gösterin sahada’ dedim. İkinci yarıda bunu etkileyici şekilde gösterdiler. Portekiz’de deplasmanda oynarken neredeyse bütün maçı değiştirmek üzereydik. Bu takımla gurur duymamız gerekiyor, beraberliği yakalama şansımız da oldu. Ondan sonra herhalde birçok insan maçın nerelere gidebileceğini tahmin ediyordur. Letonya’da maç şansımız vardı, bugün yoktu.'

'Bu maçı ele alırsak bu maçın üzerine koyarak gidersek öğrenilecek şeyler var. Bunun üzerine koyarak büyüyen bir takımız olabilir. Gerçekten takımımla gurur duyuyorum. Bu performansımızdan dolayı Türkiye’deki kimse utanmamalı ama kesinlikle öğreneceğimiz şeyler var, her şeyi mükemmel yapmadık' ifadelerine yer verdi.

Kuntz'dan maç sonu dikkat çeken sözler geldi.

Burak Yılmaz hakkında konuştu

Maçın ardından Burak Yılmaz ile ilgili konuşan Kuntz, 'Maç sonuna bir grup oluşturduk saha içerisinde, biraz onu rahatlatmak için. ‘Bu takımın kaptanı olduğun için gurur duymalısın’ dedik. Letonya’da kaydettiği penaltı golü olmasaydı bugün play-off maçını oynuyor olmazdık. Takım için önemli bir durumdu, ele geçirilen bir fırsattı ama bazen şansa ihtiyacınız oluyor.' ifadelerine yer verdi.

Cristiano Ronaldo'ya değindi

Cristiano Ronaldo ile ilgili açıklamada bulunan Kuntz, 'Sadece Ronaldo’ya karşı oynamıyorduk, birçok alanda iyi şeyler yaptık. Savunmada oynayan üç oyuncumuz yaş ortalamalarına baktığınızda başarılan çok iyi bir şey. Her türlü hücum hattını zorlayabilecek kapasitede bir savunmamız olduğunu anlıyoruz. Her oyuncuyu ve takımı genel olarak geliştirmeye çalışıyorum, bence bu anlamda iyi performans ortaya koydum.' 

Maçın hakemi ile ilgili yorum yaptı

Stefan Kuntz son olarak karşılaşmanın hakemi ile alakalı olarak yorum yaptı. Kuntz açıklamasında, 'Maçın hakemi konusunda her şey yerli yerindeydi ve gayet güzel maç yönetti. İkinci yarının başında, belki 45’inci saniyede diyebileceğim bir dakikada Kerem’le bire bir kalabileceğimiz bir kontra atak pozisyonumuz oldu. Bunu değerlendirebilmemiz gerekiyordu. İşte bu tarz şeyleri yapabilmemiz gerekiyor bizim.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal