Portekiz ile Türkiye'nin oynadığı Dünya Kupası play-off maçının ardından Burak Yılmaz, milli takımı bıraktığını duyurdu!

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 mağlup olarak elenmesinin ardından Burak Yılmaz önemli açıklamalara yer verdi. Kaçırdığı penaltıdan dolayı üzgünlüğünü aktaran deneyimli futbolcu, milli takım kariyerini noktaladını belirtti.

25.03.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-10:32)

A Milli Takım dün gece Portekiz'de kritik bir karşılaşmaya çıktı oynanan müsabakada ay yıldızlılar 3-1 mağlup oldu ve Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmiş oldu. Maça ise Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltı vurdu. Futbolcu maç 2-1'ken kaçırdığı penaltıyla takıma beraberlik şansını kaybetti. Maçın ardından ise Burak Yılmaz çarpıcı açıklamalara yer verdi.

Kaçırdığı penaltıya değindi

Burak Yılmaz maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Atamadım... Nasıl atamadım, hala şok içeresindeyim. Atamadım. Futbol bu. Futbolun belki de güzelliklerinden bir tanesi. Bizim için çok kötü ama Portekiz için güzelliklerinden bir tanesi. Ülkemizi üzdük, insanlarımızı üzdük. O yüzden kusura bakmasınlar. Penaltı olunca 'Kesin gol, 2-2 oldu' dedim. Sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı hiç düşünmedim. Kaçırınca da büyük hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Ne söyleyebilirim yani. Bunla alakalı söyleyecek bir şey yok. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım ya da uyumadan önce... 3'lü 4'lü bakmamak lazım. Penaltı gol olsa 2-2 olacaktı, önümüze bakacaktık.'

'Bocaladık belki ama 3'lüyü de yerine getirdik büyük çoğunluğunda. Bocalama olacaktır, Portekiz'le oynuyoruz sonuçta. Onların da oyun içinde üstünlüğü olacaktır. Bu maçı tamamen penaltıya bağlamak lazım. 2-2 olsa farklı bir senaryo olacaktı. 3'lü 4'lü değil, penaltı gol olsa farklı yere gidecekti.' ifadelerine yer verdi.

Burak Yılmaz kaçırdığı penaltı hakkında konuştu.

Son karşılaşmasına çıktığını aktardı

Burak Yılmaz sonrasında ise, 'Bugün benim son maçımdı. Milli takım kariyerime son noktayı koydum. Bayrak değişimi gerekiyor. Enes, Umut, Serdar, Halil, Cenk, daha kim varsa, Kenan onların bu işi yapacağına inanıyorum. Onlara bu formayı bırakıp dışarıdan desteklemek istiyorum. Böyle bırakmak... Böyle üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim. Böylesi doğru. Herkesten özür diliyorum. Bu formayı şerefle, namusla, güzel bir şekilde taşıdım. Bütün hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar...' şeklinde açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal