TSK'nın Kış Tatbikatı

Son zamanların en detaylı kış tatbikatını gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çalışmaları, komando marşı ile yayınlandı.

11.02.2021-14:21 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-15:56)
TSK, 'Kış-2021 Tatbikatı' çerçevesinde son senelerin en detaylı çalışmasını gerçekleştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin detaylı tatbikatında komandolar aracılığıyla hedeflerin tam isabet ile vurulması ile okunan komando marşı ilgi topluyor.

9. Kolordu Komutanlığı'nın sevk ile yönetiminde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı aracılığıyla Azerbaycan ile beraber Kars'ta yapılan tatbikat, komandoların zorlu koşullara direnişini gözler önüne seriyor.

Hem de Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda gerçekleştirilen tatbikata, Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da katılım sağladı.

"Seçkin Gözlemci Günü"ne katılmak için eğitim alanına giden Hulusi Akar ile Hasanov, eğitim ile ilgili bilgi aldı.

tatabibibidkldkdk1110212121

Analiz Grubu Başkanı aracılığıyla verilen eğitimin vaziyetin özetine yönelik bilgilendirmenin akabinde Hulusi Akar ile Zakir Hasanov, yeni nesil üniteler üzerinde inceleme yaptı.

tatbikat110211212

Hulusi Akar, oradaki sahra fırın ünitesinde hazırlanan ekmeklerden birini bölerek Hasanov ve Komutanlara ikram etti.

maske110212121215451

Hulusi Akar ile Zakir Hasanov, akabinde ''Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Parkuru'' 'na gitti.  Parkurda kış teçhizatlı komandonun okuduğu Komando Andı'nı dinleyen iki mevkidaş, marşın bitiminde "Allah Türk komandosunu korusun" dedi.

Akar ile Hasanov başta olarak eğitime katılan askerlerin kullandığı Türkiye ile Azerbaycan bayraklarının motiflerini taşıyan maskeler ilgi topladı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal