Türk ile Azerbaycan Ordusu Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, 1 Şubat'ta Kars’ta gerçekleştirilmeye başlandı. Tatbikat 12 Şubat tarihine kadar sürecek.

10.02.2021-13:11 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-13:11)

1 Şubat tarihinde başlatılan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  (TSK) son senelerdeki “en kapsamlı kış tatbikatı” olarak değerlendirdiği Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin de katılımı ile sürüyor.

Eğitim çerçevesinde, Kış-2021 Tatbikatı'na katılım sağlayan 1.268 asker, hava hücum harekatı, kayaklı taarruz, tank hendeği ile mayın tarlasından geçiş,  havadan ikmal çalışması, ateş desteği, yaralı tahliye işlemi (Havadan helikopter, karadan zırhlı ambulans ile kar üstü araçla) benzeri çalışmaları yaptı.

Aynı zamanda, envantere yeni giriş yapan silah ve sistemlerin aktif olarak kullanıldığı eğitimde, yüz doksa ayrı türde araç, değişik çeşit ve çapta iki yüz on sekiz silah kullanıldı.

2 senede bir gerçekleştirilen tatbikat, 1-12 Şubat tarihlerinde yapılırken, Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar da son gün gerçekleştirilecek Seçkin Gözlemci Günü’ne katılım sağlayacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal