Tezkere mi Teskere mi, Nasıl Yazılır?

Teskere ya da tezkerenin kullanımında hangisinin doğru olduğu araştırılıyor. Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazılışları merak edilen kelimelerin başında tezkere kelimesi gelmektedir. Peki tezkere nasıl yazılır?

29.01.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-12:31) Tezkere mi Teskere mi, Nasıl Yazılır?

Askerlik yerlerinin açıklanması ile teskere kelimesinin yazılışı ve anlamı araştırılmaya başlandı. Peki tezkere ne demek? Tezkere anlamı nedir? Teskere mi tezkere mi? Doğru kullanımı nasıldır?

TEZKERE Mİ, TESKERE Mİ?

Tezkerenin doğru yazılışı ve anlamı merak edilmektedir. İki kelime de farklı manalara geldiği için hangi anlamı ifade etmek için kullandığınız önemlidir. Peki tezkere ve teskerenin anlamı nedir?

Tezkere: Yapılarda malzemeleri taşıyabilmek için kullanılan, dört kollu ve iki kişinin taşıdığı tahta araç manasına gelmektedir.

Teskere: Pusula anlamına gelmektedir. Bir iş için izin verildiğini belirten resmi kağıt. Askerlik görevinin bittiğini bildiren belge manasında kullanılır. 


TEZKERE NEDİR?

Hem askerlik ile ilgili manalara hem de pusula anlamına gelen tezkere kelimesi günlük hayatta oldukça yaygın kullanılıyor. Özellikle askerliğin bitmesini ifade eden resmi belge olarak öne çıktığı için gündelik hayatta da çok fazla karşılaşılan ve bilinen bir sözcüktür. 

TESKERE NEDİR?

- Eskimiş Sedye.

- Yapılarda malzeme taşımak için kullanılan, dört kollu ve iki kişinin taşıdığı tahta araç.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal