TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan'ı sardı: Bakü festival için kapılarını açtı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye dışında ilk kez uluslararası olarak Azerbaycan’da bugün başladı.

26.05.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-15:11)

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan başladı.

Bakü'ye gelen Selçuk Bayraktar burada önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar konuşmasında şu açıklamalarında bulundu: "Bizim için bir hayal ile başlayan TEKNOFEST Azerbaycan’a hoş geldiniz. Bakü’de kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyoruz. TEKNOFEST’i en iyi anlatan ifadeler takım çalışması, yüksek teknoloji, seferberlik ve inançtır. Dünyadaki büyük işlerin hepsini sırt sırta vermiş takımlar başarıyor. Ülkelerin bağımsızlıklarını korumaları için yüksek teknolojiye sahip olmanın ne derece önemli olduğunu görüyoruz.' dedi.


'Genç kardeşlerimiz şanlı sancaklarımızın yere inmemesi için gayred edecekler'

Başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir. Amacına nasıl varabilir. Tam da bu nedenle tüm meselenin özü inanmaktan geçiyor. Aziz bacı ve gardaşlar insanı en zor anda dahi motive eden unsurlar inancı ve hedefleridir. Genç kardeşlerim ne sorusundan daha çok nasıl ve neden sorularını önceleyin.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam edildi, 'Merhum babamız Özdemir Bayraktar’ın nasihati olarak hakkı üstün tutmayı yaşam gayesi edinin. Güzel ahlak ve etikten ayrılmayın. İnanarak başladığınız işlerde ailenize, ailenizden de öte milletinize, milletinizden de öte insanlığa fayda sağlamayı amaç edinin. İnanıyorum ki eğer bu hususlara değer vererek çalışırsanız yaptığınız işte dünyanın en iyisi olabilirsiniz.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, ' Kıymetli kardeşlerim tek millet, iki devlet olarak kardeşliğimiz birçok kez sınandı ve şükürler olsun her seferinde gönül bağımız daha da kuvvetlendi. Bizim yüreğimizde yara olan Karabağ kardeşliğimizin zirvesidir. Zaferin asıl mimarı olan aziz şehitlerimizi bir kez daha huzurlarınızda anmak istiyorum.' dedi.

'TEKNOFEST'in dünyaya açılacak ilk yeri tabi ki BAKÜ olacaktı'

Azerbaycan'a şükranlarını sunarak sözlerine şu şekilde devam etti, 'İnşallah genç kardeşlerimiz de şanlı sancaklarımızın hiçbir zaman yere inmemesi için gayret edecekler. Hürmetli gardaşlarım TEKNOFEST’i dünyaya açarken geleceğimiz ilk yer tabi ki BAKÜ olacaktı. TEKNOFEST’i çocuklarımızın ve gençlerimizin önlerine engeller çıkarılmasın diye yapıyoruz. TEKNOFEST bugün 40 yarışmaya çıktı. 10 yarışma ile başlayan TEKNOFEST, Azerbaycan’da genç kardeşlerimizin ilgisiyle büyüyecek. Türk uçakları azimleri sayesinde neler başarabileceğini tüm dünyaya gösterecek. Değerli misafirler başta TEKNOFEST Azerbaycan’ın yöneticileri olan Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Teknoloji Vakfımız’daki ekip arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türk kültürünün önemli merkezi Suşa’ya can Azerbaycan’ın her köşesine selamlarımı iletiyorum. Bizlere destek veren tüm kurum ve paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Derdiniz, derdimiz, sevinciniz sevincimizdir diyerek sizleri Allah’a emanet ediyorum. TEKNOFEST uzandığı tüm coğrafyalara hayırlı olsun." dedi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal