Azerbaycan'da TEKNOFEST için geri sayım başladı! SOLOTÜRK Bakü'de göklerde uçacak

Bu yıl Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü'de yapılacak olan TEKNOFEST için geri sayım başladı. İşte haberin detayları...

23.05.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-17:31)

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST Azerbaycan" için hazırlıklar devam ediyor. 

AA'nın haberine yönelik, TEKNOFEST Azerbaycan'a sayılı günler kaldı. Festivalin yapılacağı Bakü Crystal Hall ve çevresi ile Hazar Denizi kıyısında bulunan Ulusal Park'ın etkinliğe hazır hale getirilmesi için son çalışmalar yapılmaktadır. Hem Bakü Crystal Hall'e aynı zamanda da çevresinde, Türkiye sınırlarını aşarak ilk defa yurt dışında gerçekleştirilecek festival için 120 bin metrekare alana stantlar, çadırlar ve sahneler kurulmuştur. Söz konusu festivalde sergilenecek olan uçaklar, insansız hava araçları, helikopterler ve zırhlı araçlar da alandaki yerlerini şimdiden aldı. 

Festival alanına, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi dahilinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ile Karabağ Savaşı'nda başarısını ortaya koyan Bayraktar TB2 SİHA'lar da yerleştirilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları ile SOLOTÜRK ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait olan uçaklar, festival öncesinde Bakü semalarında deneme uçuşları gerçekleştirmiştir. 


''Bakülüler 4 gün boyunca bayram yaşayacak'' 

Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı Müşaviri Reşat Bayramov, yapmış olduğu açıklamasında, TEKNOFEST'in Türkiye dışında ilk defa uluslararası olarak Azerbaycan'da gerçekleştirildiğini ve bunun da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki mevcut dostluk ve müttefikliğin göstergesi olduğunu belirtmiştir. 

Bayramov yapılacak olan TEKNOFESTE yönelik, "4 gün boyunca Bakülüler adeta bayram yaşayacak. Giriş ücretsiz olacak, ziyaretçiler muhteşem programlar izleyecek." diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal